Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες
Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες

του

Γ. Καλτσογιάννη 

μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ., πρώην

Αν και ο πρωτογενής τομέας θα έπρεπε να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εντούτοις η κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει αυτή την μεγάλη πλουτοπαραγωγική δύναμη της χώρας.

Με απανωτούς φόρους και υπέρογκες εισφορές η μνημονική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξοντώνει οικονομικά τους αγρότες, τους απομυζά όλο και περισσότερο εισόδημα από την τσέπη τους και τους αφήνει ανήμπορους να «ανασάνουν» οικονομικά, να εξελιχθούν και να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία.

Δυστυχώς σήμερα οι αγρότες και δεν έχουν τη θέση τους αξίζει. Οι κυβερνώντες αδιαφορούν για τον ιδρώτα και τον κόπο των παραγωγών που κάθε μέρα βρίσκονται στο χωράφι και στην καλλιέργειά τους.

Οι αγρότες είναι εγκλωβισμένοι ανάμεσα στο υψηλό κόστος παραγωγής και στις μειωμένες πωλήσεις των προϊόντων τους λόγω της οικονομικής ασφυξίας που προκάλεσε η κυβέρνηση στην κοινωνία.

Γι’ αυτό και βγαίνουν ξανά στους δρόμους με τα τρακτέρ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τόσο στη Μαγνησία όσο και πανελλαδικά. Γιατί βλέπουν ότι απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση που τους εμπαίζει, ότι από αυτά που τους υποσχέθηκε πέρυσι για να λήξουν οι κινητοποιήσεις, δεν έκανε τίποτα.

Αντιθέτως η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν μια ξεκάθαρη δέσμη προτάσεων και μέτρων για την ανακούφιση και ενίσχυση του αγρότη.

Η πολιτική μας ως παράταξη και την οποία ήδη  εμείς τα στελέχη επικοινωνούμε με του αγρότες συμπυκνώνεται στα εξής: 1) μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, 2) η διατήρηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 13%, 3) ο στενότερος ορισμός των κατ’ επάγγελμα αγροτών, εντός των ορίων που θέτει το κοινοτικό κεκτημένο, 4) επανεξέταση των συντελεστών Φ.Π.Α., 5) η ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων μέσα από την απλούστευση διαδικασιών, 6) η ταχύτερη επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες, 7)  η ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής για την  υλοποίηση εθνικής στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα, η οποία θα εδράζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου.

Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές και χαμηλότερες εισφορές είναι η πρότασή μας για τους αγρότες τους οποίους σεβόμαστε και θέλουμε να βοηθήσουμε στην πράξη και όχι στα λόγια.

Η Μαγνησία διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στον πρωτογενή τομέα με ένα πλούσιο αγροτικό κεφάλαιο και έχει πολύ σπουδαίους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τους οποίους δεν θα εγκαταλείψουμε αλλά θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση