Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Σταμάτης Παπαδήμος του Δήμου Νοτίου Πηλίου – Μονόλογος
Σταμάτης Παπαδήμος του Δήμου Νοτίου Πηλίου – Μονόλογος

Σταμάτης Παπαδήμος του Δήμου Νοτίου Πηλίου – Μονόλογος

Μια ανάσα πλέον από τις Αυτοδιοικητικές και μεταξύ εκείνων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών είμαι κι εγώ, ο Σταμάτης Παπαδήμος του Δήμου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού.

Κατάγομαι από το Προμύρι. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Βόλο. Τελείωσα το Κλασικό Λύκειο Βόλου και αμέσως μετά, για 6 χρόνια, έζησα στις Βρυξέλλες. Σπούδασα στο ISA SaintLuc Bruxelles «Πλαστική, Εικαστική και Τέχνη του Χώρου» με ειδίκευση στη Γραφιστική. Αποφοίτησα με διάκριση. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου διαδρομή από την εφημερίδα «Η » και το ΙΕΚ του Δήμου Βόλου, όπου για 7 χρόνια ήμουν δάσκαλος γραφιστικής. Έκτοτε ασκώ αδιάλειπτα το επάγγελμα του ελεύθερου επαγγελματία – γραφίστα και εικονογράφου, συνεργαζόμενος με πανεπιστημιακά ιδρύματα, Δήμους, φορείς, συλλόγους, εταιρείες. Από το 2007 ασχολούμαι με τα εικαστικά.

Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχω πραγματοποιήσει πολλές, ατομικές και ομαδικές, εκθέσεις τέχνης και μεταξύ άλλων έχω παρουσιάσει ζωγραφική δουλειά μου στην Αgora Gallery της Νέας Υόρκης. Είμαι μέλος του παγκόσμιου φόρουμ σκιτσογράφων «Cartoon Movement» με έδρα το και μέλος της ένωσης συγγραφέων ς. Από τον Ιούνιο του 2022 είμαι ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού και κατοικώ στην Αργαλαστή.

Από τα μαθητικά μου χρόνια είχα τη διάθεση για εθελοντισμό και προσφορά, γιατί έτσι βλέπω την ενασχόληση με τα Κοινά. Υπήρξα αρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου στο Γυμνάσιο και πρόεδρος του 15μελούς στο Λύκειο. Υπήρξα για δύο θητείες μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της φιλελεύθερης «Δράσης», με πρόεδρο τον νυν υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και γενικό γραμματέα τον νυν πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου» Γιάννη Ανδρουλάκη. Είμαι για δεύτερη πρόεδρος του, ιδρυθέντος το 1984, Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πλατανιά».

Δεν θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι η διάθεση που συνεχίζω να έχω για εθελοντισμό και προσφορά στον τόπο μου. Δεν θα το έκανα όμως αν στο «τιμόνι» του Δήμου δεν ήταν ένας άνθρωπος που έχει ταχθεί κυριολεκτικά ψυχή τε και σώματι για να κάνει τον εγκαταλελειμμένο και απαξιωμένο τα προηγούμενα χρόνια Δήμο Νοτίου Πηλίου έναν Δήμο λειτουργικό προς όφελος των ανθρώπων που τον κατοικούν και τον επισκέπτονται. Για ένα και πλέον χρόνο είχα την ευκαιρία, ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, να διαπιστώσω το πείσμα και την αποφασιστικότητά του να υλοποιηθούν όσα είχαν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί.

Έτσι, όταν ο Δήμαρχος μού έκανε πρόταση να είμαι υποψήφιος ς σύμβουλος, θεώρησα αυτονόητο να πω το «ναι» και να γίνω κι εγώ μέλος της μεγάλης ομάδας πολύ αξιόλογων συντοπιτών μου, 153 ανδρών και γυναικών, που απαρτίζουν το του συνδυασμού μας.

Ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα-πρόβλημα που απασχολεί τους Δήμους είναι αυτό που έχουμε βαπτίσει «». Αυτή την τετραετία έχει γίνει αρκετή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή από τη δημοτική αρχή. Όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Με τον Δήμαρχο έχουμε κάνει πολλή συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα και διαβεβαιώνω ότι έχει θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα του την οριστική επίλυση του ζητήματος. Με σεβασμό, πάντα, σε ανθρώπους και αδέσποτα.

Έχουμε κοινή πεποίθηση ότι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα αντανακλά το επίπεδο του πολιτισμού που διαθέτουμε ή δεν διαθέτουμε. Έχουν, ήδη, γίνει ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή και πολύ σύντομα, μετά τις , θα ανακοινωθεί το σχέδιο δράσης. Άλλωστε, στο πρόγραμμα του συνδυασμού που έχει δημοσιοποιηθεί υπάρχει η δέσμευση για δημιουργία στον Δήμο γραμματείας αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων.

Ο πρώην κακοποιημένος και υιοθετημένος, πλέον, σκύλος μου Σωτήρης, οι πρώην αδέσποτες και υιοθετημένες, πλέον, γάτες μου Τάκης και Άκης είναι αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μου.

Έχοντας ευαισθητοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια πάνω στο ζήτημα της ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι σε αθώες ψυχές, θα ήθελα πολύ να μου δοθεί η ευκαιρία, αν εκλεγώ, να συμβάλλω ώστε να κάνουμε τον Δήμο μας έναν τόπο αρμονικής συγκατοίκησης ανθρώπων και ζώων, έναν Δήμο πρότυπο. Όπως έχω καταφέρει στο σπίτι μου να συμβιώνω με αγάπη και χωρίς προβλήματα με τους τετράποδους συγκατοίκους μου, έτσι θα ήθελα να τα καταφέρω και στο μεγαλύτερο «σπίτι» μας, τον Δήμο.

Αντιλαμβάνομαι ότι, στην παρούσα χρονική συγκυρία, η ανάδειξη ενός τέτοιου ζητήματος σε σημαντικό φαντάζει, ενδεχομένως, εκτός πραγματικότητας. Οι καταστροφές από την επέλαση της θεομηνίας «Daniel», που έχουν πλήξει τις υποδομές του τόπου μας και τις περιουσίες των ανθρώπων, είναι πολλές και προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι την «επόμενη ημέρα» η αποκατάσταση των ζημιών. Ας μην ξεχνάμε όμως πως την Κυριακή ψηφίζουμε για τα επόμενα 5 χρόνια. Με γνώμονα αυτό θα πρέπει, πριν επιλέξουμε την επόμενη Δημοτική αρχή, να σκεφτούμε πως υπάρχουν και άλλοι τομείς που χρίζουν της φροντίδας μας.

Καλό βόλι!

+ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ του ΔΗΜΟΥ (ΣΗΠΙΑΔΟΣ)

https://www.linkedin.com/in/stamatis-papadimos-a8571528/

https://www.youtube.com/watch?v=VF2SPceHf2E

http://art-zin.blogspot.com/2014/03/greekman-in-new-york.html

https://luben.tv/politix/48834

"Αλιεύοντας" την είδηση