Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιλογή Ευθύνης: «Πέντε χαμένα χρόνια και στο θέμα του νερού»
Επιλογή Ευθύνης: «Πέντε χαμένα χρόνια και στο θέμα του νερού»

Επιλογή Ευθύνης: «Πέντε χαμένα χρόνια και στο θέμα του νερού»

«Μετά από το δι του στην Κίνα, συνοδευόμενος, λέει, «από στελέχη και από τον χώρο του τουρισμού και του real estate» -που μας τους κρατάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό- ο πρόεδρος της , Στέργιος Παπαευσταθίου, είπε να καταπιαστεί και με τα θέματα της Επιχείρησης της οποίας προεδρεύει. Και είχε τη φαεινή ιδέα να αναφερθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης υδατικών πόρων. Όχι για να απολογηθεί που τα κάνανε και σ' αυτό το ζήτημα «μπάχαλο», αλλά για να ψέξει τους προηγούμενους, με αφορμή του υποψηφίου δημάρχου,  Απ. Παπαδούλη.

Μιας λοιπόν και ο λόγος είναι περί μνήμης, να του θυμίσουμε ότι τη μελέτη για την ορθο διαχείριση των υδατικών πόρων του Δήμου Βόλου την κρατήσανε επί δέκα εννιά (19) ολόκληρους μήνες στα συρτάρια, παρότι είχαν παραλάβει από την προηγούμενη Διοίκηση της πλήρη φάκελο, έτοιμο προς δημοπράτηση.

Και όταν εδέησαν να τη δημοπρατήσουν, το έκαναν με διαβλητές διαδικασίες, με η Επιτροπή του άρθρου 152 να ακυρώσει την ανάθεση της μελέτης στον ανάδοχο που είχε επιλέξει η ΔΕΥΑΜΒ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η πρώτη συμπληρωματική προσέκρουσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Και όλα αυτά, ενώ γνωρίζουν ότι η διαχειριστική μελέτη αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη νέων έργων στο , τα οποία θα έπρεπε να είχαν ήδη δρομολογηθεί. Αποτέλεσμα; Πέντε χαμένα χρόνια και στο θέμα του νερού».

"Αλιεύοντας" την είδηση