Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ν. Χουντής: “Ψεύτικη η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια”
Ν. Χουντής: “Ψεύτικη η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια”

Ν. Χουντής: “Ψεύτικη η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια”

Την στήριξη του στον αγώνα των πολιτών του Βόλου κατά της αερορύπανσης, εξέφρασε ο ευρως της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της τριήμερης ς του σε Βόλο και Λάρισα.

Ο κ. Χουντής, μίλησε ακόμα για την συνταγματική αναθεώρηση και τα όσα, κατά την ΛΑΕ, υποκρύπτει, αλλά και για τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός στη μετά μνημονίων εποχή.

Ο ευρως στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών στα «Κύματα», θα παραβρεθεί σε πολιτική συζήτηση που διοργανώνει η ΛΑΕ, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, ενώ αύριο, θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, και την Κυριακή θα παραβρεθεί στην εκδήλωση στο Κιλελέρ για την επέτειο εξέγερσης των αγροτών.

Ο κ. Χουντής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μη έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Υπ. Περιβάλλοντος για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής SRF, αν και αναγνώρισε ότι πρόκειται για μία κίνηση με προεκλογικούς σκοπούς.

Πρόσθεσε πως ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, ώστε να παραχθούν οριστικά και τελεσίδικα αποτελέσματα, ώστε να προστατευθεί η υγεία των πολιτών.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι επιδημιολογικές μελέτες για τη μελέτη της νοσηρότητας του πληθυσμού.

Μιλώντας για τη χθεσινή δεύτερη ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Νίκος Χουντής έκανε λόγο για ένα δικομματικό παιχνίδι για τα άρθρα της εκλογής του Προέδρου της ς και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ενώ υποστήριξε ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι «παγιδευμένη» και καθ' υπόδειξη των δανειστών.

«Είναι γενικότερη δέσμευση που ανέλαβε η χώρα, είναι αυτό που θα ξεπλύνει τα παράτυπα των μνημονίων» είπε χαρακτηριστικά.

Το στέλεχος της ΛΑΕ έκανε λόγο για κατάλυση της ελληνικής δημοκρατίας, αλλά και για κατ' επίφαση έξοδο από τα μνημόνια και την εποπτεία.

«Η δόση του 1 δισ. που δεν δίνεται εάν δεν τηρηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τα υπερβολικά πλεονάσματα και τα συνεχή ς, μας θυμίζουν ότι είμαστε σε ένα μνημονιακό περιβάλλον, με αυξημένη εποπτεία και δεσμεύσεις» συμπλήρωσε.

Ο ευρωβουλευτής σχολίασε, ακόμη, και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα «προοδευτικό μέτωπο» με ανασύνταξη της Αριστεράς.

Ο κ. Χουντής το χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφο», υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Κόμμα της Αριστεράς, αλλά μνημονιακό φιλελεύθερο Κόμμα. Όχι μόνο δέχθηκε τις πολιτικές της Ευρώπης, αλλά τις θεωρεί ως διέξοδο. Επιπλέον, δεν προσδιορίζει ποιο μέτωπο έχει αντίπαλο, απευθύνεται σε δυνάμεις που στα χρόνια των μνημονίων «μεταλλάχθηκαν», με δυνάμεις που κατηγορούνταν για την χρεωκοπία της χώρας και νομίζουν ότι έτσι θα διασωθούν πολιτικά», είπε.

«Εμείς ως ΛΑΕ, κατεβαίνουμε στις επιδιώκοντας ένα πολιτικό και οικολογικό μέτωπο και διεκδικούμε να είμαστε και στην Ευρωπαϊκή και στην Βουλή», κατέληξε ο κ. Χουντής.

Τέλος σχετικά με τις αυτοδιοικητικές , απάντησε πως η κατεύθυνση που υπάρχει είναι για συνεργασία με αντιμνημονιακές δυνάμεις, ενώ υποστήριξε πως όλοι οι βαθμοί της Αυτοδιοίκησης με τον τρόπο τους έχουν εμπλακεί στις μνημονιακές πολιτικές.

«Με τις δυνάμεις που εργάζονται έτσι, εμείς δεν συμφωνούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση