Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επαναφορά Μπερλουσκόνι μέσω Σικελίας
Επαναφορά Μπερλουσκόνι μέσω Σικελίας

Επαναφορά Μπερλουσκόνι μέσω Σικελίας

O πρώην πρωθ της Ιταλίας, , φαινόταν έτοιμος να επανακάμψει, καθώς το κόμμα του έκανε μια θριαμβευτική και νίκησε στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία, γεγονός που το κατατάσσει σε μια καλή θέση για τη νίκη στις  του ερχόμενου Μαΐου.

Οι εκλογές στη Σικελία, που πραγματοποιήθηκαν την , θεωρούνται ως ο πρόδρομος της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης με πολλά από τα προβλήματα του νησιού να αντικατοπτρίζουν αυτά που αντιμετωπίζει η Ιταλία, όπως είναι η υψηλή , το μεγάλο οικονομικό και η καθυστερημένη ανάπτυξη. Επίσης, κομβικό θέμα στις εκλογές υπήρξε και η εισροή των μεταναστών που φτάνουν στη Σικελία αφού διασώζονται στη Μεσόγειο.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, το κεντροδεξιό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί υπήρξε τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, βρέθηκε πέντε εκαιαίες μονάδες μπροστά από το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων, ενώ το κόμμα της Κεντροαριστεράς, που κυβερνά την Ιταλία, ήρθε τρίτο.

«Η Σικελία, ακριβώς όπως ζήτησα, επέλεξε το μονοπάτι της πραγματικής και δημιουργικής αλλαγής βασισμένο στην εντιμότητα, στην ικανότητα και στην εμπειρία», αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο . Ο Νέλο Μουσουμέτσι, ο υποψήφιος για της Κεντροδεξιάς, κατάφερε να συγκεντρώσει το 39,8% των ψήφων, ενώ ο Τζιανκάρλο Καντσελέρι του Κινήματος των 5 Αστέρων το 34,7%. Ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, Φαμπρίτσιο Μικάρι, συγκέντρωσε μόλις το 18,7% των ψήφων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση