Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Επαναφορά Μπερλουσκόνι μέσω Σικελίας
Επαναφορά Μπερλουσκόνι μέσω Σικελίας

Επαναφορά Μπερλουσκόνι μέσω Σικελίας

O πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο , φαινόταν έτοιμος να επανακάμψει, καθώς το κόμμα του έκανε μια θριαμβευτική επιστροφή και νίκησε στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία, γεγονός που το κατατάσσει σε μια καλή θέση για τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Οι εκλογές στη Σικελία, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, θεωρούνται ως ο πρόδρομος της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης με πολλά από τα προβλήματα του νησιού να αντικατοπτρίζουν αυτά που αντιμετωπίζει η , όπως είναι η υψηλή , το μεγάλο οικονομικό και η καθυστερημένη . Επίσης, κομβικό θέμα στις εκλογές υπήρξε και η εισροή των μεταναστών που φτάνουν στη Σικελία αφού διασώζονται στη Μεσόγειο.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, το κεντροδεξιό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί υπήρξε τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, βρέθηκε πέντε εκατοστιαίες μονάδες μπροστά από το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων, ενώ το κόμμα της Κεντροαριστεράς, που κυβερνά την , ήρθε τρίτο.

«Η Σικελία, ακριβώς όπως ζήτησα, επέλεξε το μονοπάτι της πραγματικής και δημιουργικής αλλαγής βασισμένο στην εντιμότητα, στην ικανότητα και στην εμπειρία», αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο Σίλβιο . Ο Νέλο Μουσουμέτσι, ο υποψήφιος για της Κεντροδεξιάς, κατάφερε να συγκεντρώσει το 39,8% των ψήφων, ενώ ο Τζιανκάρλο Καντσελέρι του Κινήματος των 5 Αστέρων το 34,7%. Ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, Φαμπρίτσιο Μικάρι, συγκέντρωσε μόλις το 18,7% των ψήφων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

"Αλιεύοντας" την είδηση