Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διάσκεψη των Βρυξελλών: Η διεθνής κοινότητα επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στις μελλοντικές προοπτικές του Αφγανιστάν
Διάσκεψη των Βρυξελλών: Η διεθνής κοινότητα επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στις μελλοντικές προοπτικές του Αφγανιστάν

Διάσκεψη των Βρυξελλών: Η διεθνής κοινότητα επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στις μελλοντικές προοπτικές του Αφγανιστάν

Η Ύπατη Εκπρόσωπος κα Μογκερίνι στις δηλώσεις της υπογράμμισε τις προσπάθειες του αφγανικού λαού για αλλαγή καθώς και την εξαιρετική υποστήριξη που παρείχε η διεθνής κοινότητα.

Ανανέωσε την δέσμευση της ΕΕ για υποστήριξη μέχρι το 2020 του λαού του Αφγανιστάν στα σημερινά επίπεδα κατά των δυνάμεων που αντιστρατεύονται την ανάπτυξη και την συμφιλίωση. Στη Διάσκεψη συζητούνται θέματα περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας και χειραφέτησης των γυναικών (βλ. σχετικό δελτίο τύπου στα αγγλικά).

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο κ. Νέβεν Μίμιτσα, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεθνή συνεργασία και την Ανάπτυξη υπέγραψε με τον Αφγανό υπουργό οικονομικών κ. Εκλίλ Αχμάντ Χακίμι, παρουσία του προέδρου του Αφγανιστάν κ. σύμβαση για την χρηματοδότηση σύμβασης οικοδόμησης κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Μίμιτσα δήλωσε σχετικά, ότι η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί σημαντικό βήμα για την εταιρική σχέση της ΕΕ με το Αφγανιστάν στον τομέα της ανάπτυξης.

Η σύμβαση προβλέπει την χορήγηση 200 εκατ. κατά την επόμενη διετία που θα διατεθούν ανάλογα με την πρόοδο σε τομείς ζωτικών μεταρρυθμίσεων με βάση το εθνικό πλαίσιο ειρήνης και ανάπτυξης, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Διάσκεψη των Βρυξελλών.

Η σύμβαση θα υποστηρίξει την αποτελεσματικότερη δημοσιονομική διαχείριση και την της διαφθοράς

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση