Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών»
«Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών»

«Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών»

Εκδήλωση στο Β΄ Αρχαίο θέατρο Λάρισας

Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου στο Β' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί με τίτλο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών».

Η οργανώνεται από τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», την , το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Νομού Λάρισας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης η Σταυρούλα Σδρόλια, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, θα παρουσιάσει τα μνημεία του κέντρου της Λάρισας και θα αναφερθεί στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τη σύνδεσή τους μέσω πολιτιστικών διαδρομών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα” Ρίζος Χαλιαμπάλιας θα αναφερθεί στα δίκτυα των πολιτιστικών διαδρομών, εθνικών και ευρωπαϊκών τα οποία συνδέουν μνημεία μιας πόλης, χώρας ή και διαφορετικών χωρών με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια θα παρουσιάσει έντυπο στο οποίο αποτυπώνονται βασικά στοιχεία της ς και της σκέψης του Ιπποκράτη.

Την μετάφραση του κειμένου στα Αγγλικά, επιμελήθηκαν η ταμίας του Συλλόγου , Νάνσυ κιτέρσου και η Τζο Μάννιον -Καψάλη.

Το έντυπο έχει φιλοτεχνήσει ο ιάννης Πέτρου με έναν χάρτη που απεικονίζει το κέντρο της πόλης και τα μνημεία του.

Η εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου Τίνα Καΐπη θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο το οποίο επιμελήθηκε και στο οποίο θα συμμετέχουν ές του 4ου Δημοτικού Σχολείου που πήραν μέρος το 2015-16, στο πρόγραμμα “Ο Ιπποκράτηςστη Λάρισα”.

Στο θεατρικό δρώμενο θα συμμετέχουν με ήχους κρουστών οι ές του Συνόλου Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με τον καθηγητή τους Γιάννη Μακρυγιάννη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση