Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αρνείται τις κατηγορίες η σύζυγος Μλάντιτς
Αρνείται τις κατηγορίες η σύζυγος Μλάντιτς

Αρνείται τις κατηγορίες η σύζυγος Μλάντιτς

Στο βρισκόταν ο Ράτκο Μλάντιτς τις ημέρες της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα. Αυτό κατέθεσε η σύζυγός του, Μποσιλίκα Μλάντιτς, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλα όπου πραγματοποιείται η του Σερβοβόσνιου αξιωματικού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το βαλκανικό ερευνητικό ΒΙRN, η κατέθεσε ότι στις 16 Ιουλίου 1995 παρευρέθηκε μαζί με το σύζυγό της σ' ένα γάμο και στη συνέχεια συνάντησαν ομάδα Σέρβων προσφύγων στη στρατιωτική ακαδημία. Επίσης, εξήγησε ότι η ίδια είχε «ανακρίνει» σχετικώς τον σύζυγό της. Οπως κατέθεσε με τρεμάμενη φωνή στο «ρώτησε τον άνδρα της “Ράτκο, εσύ έδωσες την εντολή για αυτά τα εγκλήματα στη Σρεμπρένιτσα;”, οπότε εκείνος σοβάρεψε, την κοίταξε αυστηρά και είπε “Με αμφισβητείς;”».

Επίσης, κατά τη χθεσινή εξέτασή της από την εισαγγελέα τόνισε ότι δεν αποδέχεται ότι στρατιώτες, υπό τις διαταγές του συζύγου της, σκότωσαν 7.000 Μουσουλμάνους και νεαρά α από τη Σρεμπρένιτσα και προσέθεσε «είμαι σίγουρη ότι ο Ράτκο δεν έχει διαπράξει τέτοια εγκλήματα και πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταδικαστεί. Ομως, πάντα καταδικάζω τα εγκλήματα, ακόμα και αν δράστης είναι ο άνδρας μου».

Ο Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων κατά την περίοδο του εμφυλίου σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη, κατηγορείται για , για την ενορχήστρωση της σφαγής της Σρεμπρένιτσα, τις διώξεις μη Σέρβων από πολλούς δήμους της Βοσνίας, την τρομοση του λαού του Σεράγεβου και άλλα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση