Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αρνείται τις κατηγορίες η σύζυγος Μλάντιτς
Αρνείται τις κατηγορίες η σύζυγος Μλάντιτς

Αρνείται τις κατηγορίες η σύζυγος Μλάντιτς

Στο βρισκότν ο Ράτκο Μλάντιτς τις ημέρες της σφγής στη Σρεμπρένιτσα. Αυτό κατέθεσε η σύζυγός του, Μποσιλίκα Μλάντιτς, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία όπου πραγματοποιείται η δίκη του Σερβοβόσνιου αξιωματικού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το βαλκανικό ερευνητικό κέντρο ΒΙRN, η κατέθεσε ότι στις 16 Ιουλίου 1995 παρευρέθηκε μαζί με το σύζυγό της σ' ένα γάμο και στη συνέχεια συνάντησαν ομάδα Σέρβων προσφύγων στη στρατιωτική ακαδημία. Επίσης, εξήγησε ότι η ίδια είχε «ανακρίνει» σχετικώς τον σύζυγό της. Οπως κατέθεσε με τρεμάμενη φωνή στο δικαστήριο «ρώτησε τον άνδρα της “Ράτκο, εσύ έδωσες την εντολή για αυτά τα εγκλήματα στη Σρεμπρένιτσα;”, οπότε εκείνος σοβάρεψε, την κοίταξε αυστηρά και είπε “Με αμφισβητείς;”».

Επίσης, κατά τη χθεσινή εξέτασή της από την εισαγγελέα τόνισε ότι δεν αποδέχεται ότι στρατιώτες, υπό τις διαταγές του συζύγου της, σκότωσαν 7.000 Μουσουλμάνους άνδρες και νεαρά α από τη Σρεμπρένιτσα και προσέθεσε «είμαι σίγουρη ότι ο Ράτκο δεν έχει διαπράξει τέτοια εγκλήματα και πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταδικαστεί. Ομως, πάντα καταδικάζω τα εγκλήματα, ακόμα και αν δράστης είναι ο μου».

Ο Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων κατά την περίοδο του εμφυλίου σε – Ερζεγοβίνη, κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, για την ενορχήστρωση της σφαγής της Σρεμπρένιτσα, τις μη Σέρβων από πολλούς δήμους της ς, την τρομοση του λαού του Σεράγεβου και άλλα.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση