Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Υποψηφιότητες του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας
Υποψηφιότητες του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας

Υποψηφιότητες του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας

Η εφορευτική επιτροπή του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων που εκλέχτηκε από τις αρχαιρεσίες στις 27/3/17 συνεδρίασε στις 28/3/17 και αποφάσισε για τις εκλογές που θα γίνουν στην αίθουσα του Ε.Κ.Β στις 5/4/17, ημέρα Τετάρτη και ώρες 11.00 έως 19.00, στις 6/4/17 ημέρα Πέμπτη και ώρες 11.00 έως 19.00 και 7/4/17 ημέρα Παρασκευή, ώρες 11.00 έως 19.00, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για το Ε.Κ.Β και την Ομοσπονδία, ότι υποψηφιότητες θα δέχεται την Παρασκευή 31/3/17 από 18.00 έως 20.00 στα γραφεία του Συνδικάτου, στο Ε.Κ.Β.

Για τις εκλογές απαιτείται το Ατομικό Βιβλιάριο Ασθενείας και η Αστυνομική Ταυτότητα.
Καλούνται όλοι οι ηλεκτρολόγοι να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές.

Eν τω μεταξύ, το βασικό πλαίσιο θέσεων του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων παρουσιάστηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα, ενώ οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Όπως επισημάνθηκε στον Διοικητικό απολογισμό το βασικό πλαίσιο είναι να αποκατασταθεί η δυνατότητα επέκτασης/κήρυξης γενικά υποχρεωτικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ, η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης στη συρροή κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών με επιχειρησιακές ΣΣΕ και να καταργηθεί η πρόβλεψη του . 4024/2011, άρθρο 37 παρ. 7, σύμφωνα με την οποία η επιχειρησιακή ΣΣΕ υπερισχύει κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ κατά παρέκκλιση της αρχής της ισχύος της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο διάταξης και να καταργηθεί η ικανότητα των ενώσεων προσώπων να συνάπτουν επιχειρησιακές ΣΣΕ.

Ακόμη, οι κανονιστικοί όροι ΣΣΕ που έληξε ή καταγγέλθηκε, να εξακολουθούν να ισχύουν για ένα εξάμηνο και να εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό, να αυστηροποιηθούν οι ποινικές του άρθρου 21 του ν. 1876/1990 και να προβλέπεται ότι εργοδότης ή εκπρόσωποι αυτού που παραβιάζουν όρους ισχύουσας ΣΣΕ ή ΔΑ ή ΥΑ τιμωρούνται εκτός από χρηματική και με φυλάκισης.

Οι ηλεκτρολόγοι ζητούν να καταργηθεί ο δεύτερος βαθμός διαιτησίας και η δυνατότητα άσκησης έφεσης κατά των διαιτητικών αποφάσεων, ενώπιον Πενταμελούς Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Διαιτησίας, η υποχρέωση αναφοράς στη διαιτητική απόφαση του περιεχομένου των ο κατάλογος των επιπλέον στοιχείων που υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη ο διαιτητής ή η Επιτροπή Διαιτησίας, όπως αυτά ορίστηκαν με το ν. 4303/2014 και να αποκατασταθούν οι ελεύθερες συλλογικές και στο χώρο των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που επλήγησαν βάναυσα με τα μνημονιακά νομοθετήματα της τελευταίας εξαετίας.

Για τον κατώτατο μισθό ζητούν να θεσμοθετηθεί και πάλι η καθολικότητα ισχύος και δεσμευτικότητα του συνόλου των όρων (μισθολογικών και μη) της ΕΓΣΣΕ και ο κατώτατος μισθός/ημερομίσθιο να καθορίζονται και πάλι αποκλειστικά με ΕΓΣΣΕ, κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των κορυφαίων οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών.

Τέλος για τις ομαδικές ζητούν να ενισχυθεί η προστασία των εργαζομένων από τις ομαδικές . Η ευνοϊκότερη του ελληνικού δικαίου σε σχέση με τη διοικητική έγκριση των ομαδικών απολύσεων είναι απόλυτα δικαιολογημένη και επιβεβλημένη από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας καθώς και την απουσία κοινωνικού σχεδίου προστασίας των απολυμένων. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία, εκτός των άλλων, και η ενίσχυση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), ως γνωμοδοτικού οργάνου σε σχέση με την απόφαση του εργοδότη για ομαδικές .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση