Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΟΤΕ: δύο νέα δίκτυα για γρήγορο Ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές
ΟΤΕ: δύο νέα δίκτυα για γρήγορο Ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές

ΟΤΕ: δύο νέα δίκτυα για γρήγορο Ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές

Δύο νέα δίκτυα θέτει σταδιακά σε λειτουργία ο ΟΤΕ. Πρόκειται για ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών που θα καλύπτουν ανάγκες επικοινωνίας αποκλειστικά σε αγροτικές περιοχές της χς στη Βόρεια και Νότια .

Η ανάπτυξή τους χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και στόχος τους είναι η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ κέντρου και περιφέρειας στη χ μας. Το ύψος της ς των έργων που αναπτύχθηκαν με τη μορφή , ξεπέρασε τα 113 εκατ. ευρώ. Ενα τρίτο έργο, ύψους περίπου 47 εκατ. ανέλαβε η Intrakat με στόχο την κάλυψη αγροτικών περιοχών της Κεντρικής ς (Θεσσαλία και Στ. Ελλάδα).

Σε ό,τι αφορά τα δύο έργα του ΟΤΕ, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, τα δίκτυα OTE Rural North και OTE Rural South, θα καλύψουν 2.247 απομακρυσμένες περιοχές, εξυπηρετώντας περισσότερους από 320.000 κατοίκους και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ η εμπορική διάθεση γρήγορου σε ορισμένες περιοχές ήδη ξεκίνησε και στόχος είναι εντός Δεκεμβρίου πάνω από 250 να έχουν, νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει ήδη το 90% της ολος της κατασκευής του. Οι νέες ταχύτητες θα ενεργοποιούνται σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνονται στο έργο, με στόχο να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των 2.247 οικισμών το πρώτο εξάμηνο του 2017.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση