Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΟΤΕ: δύο νέα δίκτυα για γρήγορο Ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές
ΟΤΕ: δύο νέα δίκτυα για γρήγορο Ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές

ΟΤΕ: δύο νέα δίκτυα για γρήγορο Ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές

Δύο νέα δίκτυα θέτει σταδιακά σε λειτουργία ο ΟΤΕ. Πρόκειται για ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών που θα καλύπτουν ανάγκες επικοινωνίας αποκλειστικά σε αγροτικές περιοχές της χς στη Βόρεια και ότια Ελλάδα.

Η ανάπτυξή τους χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και στόχος τους είναι η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ υ και περιφέρειας στη χ μας. Το ύψος της χρηματοδότησης των έργων που αναπτύχθηκαν με τη μορφή ΣΔΙΤ, ξεπέρασε τα 113 εκατ. . Ενα τρίτο έργο, ύψους περίπου 47 εκατ. ανέλαβε η Intrakat με στόχο την κάλυψη αγροτικών περιοχών της Κεντρικής Ελλάδας (Θεσσαλία και Στ. Ελλάδα).

Σε ό,τι αφορά τα δύο έργα του ΟΤΕ, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, τα δίκτυα OTE Rural North και OTE Rural South, θα καλύψουν 2.247 απομακρυσμένες περιοχές, εξυπηρετώντας περισσότερους από 320.000 κατοίκους και .

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ η εμπορική διάθεση γρήγορου σε ορισμένες περιοχές ήδη ξεκίνησε και στόχος είναι εντός Δεκεμβρίου πάνω από 250 οικισμοί να έχουν, νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει ήδη το 90% της ολος της κατασκευής του. Οι νέες ταχύτητες θα ενεργοποιούνται σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνονται στο έργο, με στόχο να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των 2.247 οικισμών το πρώτο εξάμηνο του 2017.

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση