Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παρέμβαση Στουρνάρα: Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ανακοπεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας
Παρέμβαση Στουρνάρα: Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ανακοπεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Παρέμβαση Στουρνάρα: Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ανακοπεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Παρέμβαση στο θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης ς, έκανε πριν απο λίγο ο διοικητής της ιάννης Στουρνάρας με αφορμή την της Ενδιάμεσης Έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική.

Οπως αναφέρει ο διοικητής της «η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην ελληνική δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ανακοπεί, για το λόγο αυτό οι όποιες διαφορές πρέπει να εξομαλυνθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους θεσμούς και τους εταίρους».

Η συνεπής εφαρμογή του προγράμματος, σύμφωνα με τον διοικητή της , θα δευκολύνει τη λήψη αποφάσεων για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη του υ χρέους και την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Κάτι τέτοιο θα προλειάνει το έδαφος για την πλήρη επάνοδο του Ελληνικού Δημοσίου και των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η ΤτΕ προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χς θα αυξηθεί κατά 2,5% το 2017 ενώ προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2018 και 2019 με τον ρυθμό να φθάνει το 3%.

 

Πηγή:kathimerini.gr από  ΑΠΕ-ΜΠΕ

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση