Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Καταδικάζει εκφοβισμό και φίμωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας
Καταδικάζει εκφοβισμό και φίμωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ  το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Καταδικάζει εκφοβισμό και φίμωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Το Εργτικό Κέντρο . Λάρισς, καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της ς της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που επιχειρεί ο διευθυντής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με την κατάθεση αγωγής εναντίον του Δ.Σ της ένωσης, ζητώντας 30.000 ευρώ αποζημίωση για βλάβη, επειδή το Δ.Σ της ένωσης, κατήγγειλε ως όφειλε τις απολύσεις, διαθεσιμότητες, υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, που επέβαλε η διεύθυνση της Ελευθερίας στους εργαζόμενους πριν ένα εξάμηνο περίπου.

Θυμίζουμε ότι ό ίδιος διευθυντής της εφημερίδας, πριν από 6 μήνες, κόντρα στην ισχύουσα συνδικαλιστική , είχε δώσει εντολή στον Σεκιούριτι, να μην επιτρέψει την είσοδο στο τυπογραφείο στον πρόεδρο του ΕΚΛ που πήγε για να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το ασφαλιστικό και την απεργία στις 4/2, επειδή και το ΕΚΝΛ είχε καταγγείλει τις αντεργατικές πρακτικές της διεύθυνσης της εφημερίδας, ενώ από τότε έχει δώσει εντολή να κόβεται κάθε φωτογραφία από την δράση του ΕΚΝΛ, που φαίνεται ο πρόεδρός του!

Προφανώς, ενθαρρυμένος από την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή και από την προσπάθειά της να κατεδαφίσει κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα που έχει καταχτήσει η εργατική τάξη με τον αγώνα της τις προηγούμενες δεκαετίες, θεωρεί ότι μπορεί να διαλύσει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Λαθεύει και αυτός και κάθε άλλος εργοδότης που δρα ανάλογα.

Η αυτή, δεν είναι μεμονωμένη, αλλά αποτελεί μέρος της γενικότερης αντεργατικής επίθεσης από εργοδότες και κατά του συνδικαλισμού των εργαζομένων και γι' αυτό πρέπει να συναντήσει την απερίφραστη καταδίκη από τους εργαζόμενους, κάθε σωματείο, μαζικό φορέα, την Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση