Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Επιτυχημένη σύναξη γονέων και νέων ζευγαριών στο Συνεδριακό κέντρο
Επιτυχημένη σύναξη γονέων και νέων ζευγαριών στο Συνεδριακό κέντρο

Επιτυχημένη σύναξη γονέων και νέων ζευγαριών στο Συνεδριακό κέντρο

Κοινή εκδήλωση των ενοριακών Σχολών Γονέων της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/11, στο Θεσσαλίας.

Κατ’ αυτήν, ομίλησε ο Εμμανουήλ Τουφεξής, θεολόγος, σύμβουλος γάμου, με θέμα «Ποιος είναι αυτός που παντρεύτηκα;».

Ο κ. Τουφεξής έχει σπουδάσει τεχνολογικές επιστήμες και Βιβλική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην , με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική και εργάζεται για την agape σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Τουφεξής ανέφερε ότι ο γάμος και οι που ασκεί επάνω στο , αποκαλύπτουν τα βαθιά κρυμμένα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας και μας αλλάζουν με τόσο δραματικό τρόπο, ώστε πολλές φορές δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε το άτομο με το οποίο επιλέξαμε να ζήσουμε μαζί το υπόλοιπο της ζωής μας.

Η δύναμη, όμως, της αλήθειας, σε συνδυασμό με τη δύναμη της αγάπης και της χάρης, μπορούν να μας βοηθήσουν, όχι μόνο να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα να γίνουμε καλύτεροι σαν άνθρωποι και να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, ώστε να απολαύσουμε μια αληθινά ευτυχισμένη έγγαμη ζωή.

Χρειάζεται δουλειά για όλο αυτό. Χρειάζεται να μάθουμε να ανεχόμαστε και να προσπαθούμε να καταλάβουμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Χρειάζεται να αγαπήσουμε με τον τρόπο που ο άλλος καταλαβαίνει την μας.

Τέλος, χρειάζεται να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον, ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε μαζί τον κοινό μας δρόμο. Αν καταφέρουμε, ενώ βλέπουμε την αμαρτία και το ελάττωμα του άλλου, να μπορούμε να τον συγχωρούμε και να περπατάμε μαζί, επικοινωνώντας την αλήθεια με , μια λαμπρή πορεία περιμένει τον γάμο μας!

Την εκδήλωση έκλεισε ο επίσκοπος Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή, συνεχάρη τους γονείς για την πληθωρική τους παρουσίας και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον αποδοτικό τρόπο λειτουργίας των ενοριακών Σχολών Γονέων.

Ακολούθησε κοινό γεύμα στους φιλόξενους χώρους εστίασης του Συνεδριακού Κέντρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση