Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Επιτυχημένη σύναξη γονέων και νέων ζευγαριών στο Συνεδριακό κέντρο
Επιτυχημένη σύναξη γονέων και νέων ζευγαριών στο Συνεδριακό κέντρο

Επιτυχημένη σύναξη γονέων και νέων ζευγαριών στο Συνεδριακό κέντρο

Κοινή εκδήλωση των ενοριακών Σχολών Γονέων της πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/11, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Κατ’ αυτήν, ομίλησε ο Εμμανουήλ Τουφεξής, θεολόγος, σύμβουλος γάμου, με θέμα «Ποιος είναι αυτός που παντρεύτηκα;».

Ο κ. Τουφεξής έχει σπουδάσει τεχνολογικές επιστήμες και Βιβλική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική και εργάζεται για την agape σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Τουφεξής ανέφερε ότι ο γάμος και οι πιέσεις που ασκεί επάνω στο ζευγάρι, αποκαλύπτουν τα βαθιά κρυμμένα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας και μας αλλάζουν με τόσο δραματικό τρόπο, ώστε πολλές φορές δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε το άτομο με το οποίο επιλέξαμε να ζήσουμε μαζί το υπόλοιπο της ζωής μας.

Η δύναμη, όμως, της αλήθειας, σε συνδυασμό με τη της αγάπης και της χάρης, μπορούν να μας βοηθήσουν, όχι μόνο να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα να γίνουμε καλύτεροι σαν άνθρωποι και να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, ώστε να απολαύσουμε μια αληθινά ευτυχισμένη έγγαμη ζωή.

Χρειάζεται δουλειά για όλο αυτό. Χρειάζεται να μάθουμε να ανεχόμαστε και να προσπαθούμε να καταλάβουμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Χρειάζεται να αγαπήσουμε με τον τρόπο που ο άλλος καταλαβαίνει την αγάπη μας.

Τέλος, χρειάζεται να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον, ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε μαζί τον κοινό μας δρόμο. Αν καταφέρουμε, ενώ βλέπουμε την αμαρτία και το ελάττωμα του άλλου, να μπορούμε να τον συγχωρούμε και να περπατάμε μαζί, επικοινωνώντας την αλήθεια με αγάπη, μια λαμπρή πορεία περιμένει τον γάμο μας!

Την εκδήλωση έκλεισε ο επίσκοπος Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή, συνεχάρη τους γονείς για την πληθωρική τους παρουσίας και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον αποδοτικό τρόπο λειτουργίας των ενοριακών Σχολών Γονέων.

Ακολούθησε κοινό γεύμα στους φιλόξενους χώρους εστίασης του Συνεδριακού Κέντρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση