Πανηγύρεις Αγίας Μαρίνης
Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εορτάζει η Εκκλησία το Σάββατο 17/7.
Στην Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι ναοί:
Αγίας Μαρίνης Βόλου (όπισθεν Αγίας Παρασκευής)
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 7.30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τηλεοπτικό σταθμό , τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Μητροπόλεως στο youtube.
Στις 10.00 μ.μ. θα ξεκινήσει Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.
Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στις 7.30 μ.μ. ο Μεθέορτος Εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.
Αγίας Μαρίνης Παλιουριάς Αγιάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Αθανασίου Παραβάντσου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο.