Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Βόλος υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο Βόλος υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Βόλος υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

Τον Πρώτο της ανά την Οικουμένη Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον   Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη  Βαρθολομαίο, έχουν την μεγάλη τιμή και εξαιρετική ευλογία να υποδεχθούν η Μητρόπολη Δημητριάδος και η πόλη του Βόλου.

Ο Παναγιώτατος, προσκεκλημένος του  μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου, του περιφερειάρχου Θεσσαλίας   Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Βόλου  , θα βρεθεί ανάμεσά μας το τριήμερο 23-25/6/2023, για δεύτερη φορά, μετά από 21 χρόνια.

Η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/6, στις 6.30 μ.μ., στην  του Μητροπολιτικού ναού Βόλου. Θα ακολουθήσει η Επίσημη Δοξολογία, κατά την οποία τον κ. Βαρθολομαίο θα προσφωνήσει ο    κ. Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Παναγιωτάτου.

Ακολούθως, ο θα μεταβεί στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, όπου θα τελέσει τον Αγιασμό των εγκαινίων, μετά την πρόσφατη ολική ανακαίνισή του. Στην συνέχεια, θα μεταβεί στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου, παρουσία του   Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος  Ιερωνύμου, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδος 2023, η οποία είναι αφιερωμένη στην ιδιαιτέρα του την νήσο Ίμβρο.

Το Σάββατο 24/6 ο Παναγιώτατος θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της τοπικής   Εκκλησίας στην και στην συνέχεια, θα μεταβεί στο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, όπου θα προεδρεύσει διευρυμένου Δ/Σ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, ενώ θα παρακολουθήσει την ολοκλήρωση του ΙΑ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ψαλτικής Τέχνης, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της τοπικής   Εκκλησίας «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Στις 6.00 μ.μ., ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό, στον προσφυγικό ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, στην διάρκεια του οποίου θα τελέσει την χειροθεσία εις Άρχοντα Οφφικιάλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του εκ Βόλου καταγομένου καθηγητού Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  Δημητρίου Ηλιόπουλου.

Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των εγκαινίων του Κέντρου της Πολιτιστικής Εστίας Ν. Ιωνίας «Ίωνες» και η παρουσία του στην Ν. Ιωνία θα ολοκληρωθεί με συναυλία προς τιμήν του, που θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο προαύλιο της Ευαγγελιστρίας.

Την Κυριακή 25/6, ο Παναγιώτατος θα προστεί της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Στη 1.00  το μεσημέρι ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, όπου θα παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, εκδήλωση που θα παρουσιάσουν, προς τιμήν του, οι μαθητές του Σχολείου του Αγροτικού Καταστήματος.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της επισκέψεως του Παναγιωτάτου δημοσιεύεται στη ιστοσελίδα της imd.gr

Για να παρακολουθήσετε την Υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού ΠατριάρχουΒαρθολομαίου καθώς και την επίσημη Δοξολογία στον  Μητροπολιτικό ναό Βόλου πατήστε εδώ

Για να παρακολουθήσετε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου που θα τελέσει ο Παναγιώτατος Βαρθολομαίος πατήστε εδώ.

Για να παρακολουθήσετε την έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδος 2023, η οποία είναι αφιερωμένη στην ιδιαιτέρα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου  Βαρθολομαίου, την νήσο Ίμβρο πατήστε εδώ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση