Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Στη Σκόπελο ο Αθανάσιος Λιούπης
Στη Σκόπελο ο Αθανάσιος Λιούπης

Στη Σκόπελο ο Αθανάσιος Λιούπης

Συναντήθηκε με την δημοτική αρχή, φορείς και κατοίκους

Τριήμερη επίσκεψη στη Σκόπελο πραγματοποίησε στις 9, 10 και 11 Ιουλίου ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης, ο οποίος συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή, φορείς αλλά και κατοίκους του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε στο Δημαρχείο Σκοπέλου με τον δήμαρχο Σταμάτη Περίσση, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στο νησί.

Ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, ώστε από τον Σεπτέμβριο να ενταχθεί η Σκόπελος στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών. Ο κ. Λιούπης με τον κ. Περίσση μίλησαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, την τουριστική κίνηση που αυξάνεται, αλλά και για τον εμβολιασμό των κατοίκων, ο οποίος κυμαίνεται πάνω από 75%.

Τονίστηκε πως η Σκόπελος είναι ένα νησί -free, το οποίο προσελκύει επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Επισημάνθηκε και η συμβολή στην τουριστική άνοδο, της πρόσφατης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και τον διοικητή του Λιμεναρχείου.

Επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, το οποίο λειτουργεί και ως Εμβολιαστικό Κέντρο και ενημερώθηκε για την επιτυχημένη διαδικασία του εμβολιασμού στο νησί.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη εκτεταμένων επισκευών και συζητήθηκε η καθολική απαίτηση των κατοίκων του νησιού, να δοθεί στο Κ.Υ. το όνομα του Γιώργου Τριανταφύλλου.

Εν συνεχεία, είχε συνάντηση με την πρόεδρο των Ξενοδόχων  Μαίρη Διαμάντη, με την οποία συζήτησαν την πορεία του τουρισμού στο νησί.

Η ίδια τόνισε πως η μέχρι στιγμής αποτύπωση της τουριστικής εικόνας είναι σαφώς καλύτερη από πέρυσι, με την Σκόπελο, έναν free προορισμό, να είναι θελκτικός σε Έλληνες, σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς.

Τέλος, ο κ. Λιούπης είδε από κοντά και συνομίλησε με κατοίκους της Σκοπέλου, του Πανόρμου, του Νέου Κλήματος, της Γλώσσας, του Λουτρακίου, ενώ συναντήθηκε και με τον Ηλία Παχή, μέλος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου και εξήρε τη δραστηριότητα και το έργο του Συλλόγου.

Στην του βιβλίου «Η Σκόπελος με

τα μάτια του Παπαδιαμάντη» του Γεώργιου Σανιδά

Ο κ. Λιούπης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου παρευρέθηκε στην του βιβλίου «Η Σκόπελος με τα μάτια του Παπαδιαμάντη» του συγγραφέα Γεώργιου Σανιδά.

Ο βουλευτής εντυπωσιάστηκε από τα στοιχεία και την παρουσίαση του βιβλίου, γνώρισε αθέατες λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και συνεχάρη τον συγγραφέα και τους διοργανωτές για την εκδήλωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση