Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πλημμύρες στη Γερμανία: Εννέα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι
Πλημμύρες στη Γερμανία: Εννέα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Πλημμύρες στη Γερμανία: Εννέα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Πλημμύρες στη δυτική Γερμανία έχουν στοιχίσει τη σε εννέα ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 70 άνθρωποι αγνοούνται, όπως αναφέρει η , επικαλούμενη την .

Το χειρότερο πλήγμα δέχθηκε η οινοπαραγωγική περιοχή Αρβάιλερ, νότια της Βόννης, αφού ο ποταμός Αρ, που εκβάλλει στον Ρήνο, υπερχείλισε προκαλώντας την κατάρρευση έξι σπιτιών. Η στην κοντινή πόλη του Κόμπλεντς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

Οι τοποθεσίες που επηρεάστηκαν βρίσκονται στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, το οποίο επλήγη , όπως και όλη η δυτική Γερμανία, από καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες έκαναν τους ποταμούς να πλημμυρίσουν, ξερίζωσαν δένδρα, πλημμύρισαν δρόμους και σπίτια. Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, αν αυτό είναι δυνατό, και «να μετακινηθούν στους επάνω ορόφους, αν είναι απαραίτητο».

«Σε πολλά μέρη έχουν αναπτυχθεί και διασώστες. Δεν έχουμε ακόμη πολύ ακριβή επειδή τα μέτρα διάσωσης συνεχίζονται», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δύο έχασαν τη τους χθες, Τετάρτη, στην περιοχή Ζάουερλαντ, βορειοανατολικά της Βόννης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) μετέδωσε ότι ο ένας πνίγηκε και ο δεύτερος κατέρρευσε αφού πήρε μέρος σε μια επιχείρηση διάσωσης.

Οι σιδηροδρομικές και οι οδικές στην περιοχή έχουν διακοπεί, όπως και η ναυσιπλοΐα στον Ρήνο, ο οποίος αποτελεί μια σημαντική εμπορική αρτηρία.

Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως περισσότερες σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα και αύριο, Παρασκευή, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Ειδικοί κάνουν λόγο για μια «απολύτως ασυνήθιστη» κατάσταση, καθώς η έντονη βροχή και οι καταιγίδες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προκαλούν , ενώ τα ποτάμια ξεχειλίζουν από τις όχθες τους.

Υπήρξαν κατολισθήσεις, δρόμοι πλημμύρισαν, κελάρια γέμισαν νερό και η σιδηροδρομική και οδική κυκλοφορία διαταράχθηκαν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση