Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κ. Αγοραστός: «Οι αγρότες δεν χρειάζονται… κηδεμόνες για να ποτίζουν τη γη τους
Κ. Αγοραστός: «Οι αγρότες δεν χρειάζονται… κηδεμόνες για να ποτίζουν τη γη τους

Κ. Αγοραστός: «Οι αγρότες δεν χρειάζονται… κηδεμόνες για να ποτίζουν τη γη τους

“Μπορούν και πρέπει να διαχειρίζονται τους ΤΟΕΒ μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους”

«Οι – αρδευτές μπορούν και πρέπει μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους να έχουν την αρμοδιότητα της διαχείρισης των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ). Δεν χρειάζονται… κηδεμόνες για να ποτίζουν τη γη τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών ς (ΕΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Ο Κ. Αγοραστός κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 47 του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι η εποπτεία των ΤΟΕΒ μεταφέρεται από τους Δήμους στις Περιφέρειες και τόνισε:«Από την επεξ του νομοσχεδίου στις αρμόδιες αποδείχθηκε περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τους ΤΟΕΒ, δεν έχει εκπονήσει έκθεση ς και μελέτη βιωσιμότητας και δεν έχει ξεκαθαρίσει τι σημαίνει εποπτεία.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε την κυβέρνηση να νομοθετεί στη σφαίρα του ανείπωτου για να βγει η ίδια από το κάδρο των ευθυνών και να βάλει τον άνθρωπο απέναντι στο συνάνθρωπό του δημιουργώντας κοινωνικό αυτοματισμό.

Όπως επισήμανα στις των Ελλήνων, οι Περιφέρειες και σήμερα στέκονται στο πλευρό των αγροτών – αρδευτών και, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα, χρηματοδότησαν πολλές επενδύσεις των ΤΟΕΒ όπως για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, τις υπογειοποιήσεις αγωγών, τη συντήρηση και αντικατάσταση γεωτρήσεων.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της εποπτείας στις Περιφέρειες, που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει στους Δήμους, όπως άλλωστε ζητεί και η Κεντρική Ένωση Δήμων ς, ενώ τη διαχείρισή τους να ασκούν οι ίδιοι οι – αρδευτές μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση