Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τη ΔΕΥΑΜΒ κατήγγειλε ο Μαργ. Πατσιαντάς
Τη ΔΕΥΑΜΒ κατήγγειλε ο Μαργ. Πατσιαντάς

Τη ΔΕΥΑΜΒ κατήγγειλε ο Μαργ. Πατσιαντάς

Για σχέδιο εκχώρησης των ΕΕΛ σε ιδιώτη

Απουσία του συμβούλου της μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά, συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ και ενέκρινε ομόφωνα και συνοπτικά την απευθείας ανάθεση για παροχή τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών για τη σκοπιμότητα της μορφής της λειτουργίας και συντήρησης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων.

Η συνεδρίαση έγινε με προεδρεύοντα τον Απ. Γαλάτη και τον νέο πρόεδρο Άρη Σαββάκη να κάθεται δίπλα του, καθώς η αλλαγή του προέδρου θα επικυρωθεί από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης έκανε δήλωση στο πεζοδρόμιο, απέναντι από το της ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία αναφέρθηκε σε πραξικοπηματική κίνηση του Διοικητικού Συμβουλίου, την οποία ο ίδιος δεν νομιμοποιεί.

Xαρακτηριστικά ο κ. δήλωσε: “Σήμερα στις 10 το πρωί έλαβα ηλεκτρονική πρόσκληση για τη 1.00 το μεσημέρι. Όπως αντιλαμβάνεστε βρέθηκα μπροστά σε μια πραξικοπηματική διαδικασία εκ μέρους της δημοτικής αρχής που ελέγχει και την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ.

Αν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα της εκχώρησης σε ιδιώτη της λειτουργίας του Βιολογικού να συζητείται με διαδικασία fast truck και να έχουν την απαίτηση να δηλώσω παρών και να νομιμοποιήσω αυτή την πραξικοπηματική τους συμπεριφορά.

Η εκχώρηση σε ιδιώτη μηχανολόγο –μηχανικό με την απευθείας ανάθεση για παροχή τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών για τη σκοπιμότητα της μορφής της λειτουργίας και συντήρησης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων αφορά όχι μόνο στη συντήρηση αλλά και στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.

Όταν ο απελθών πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η εκχώρηση της λειτουργίας των ΕΕΛ σε ιδιώτη αυτό σημαίνει ότι είχαν προ πολλού σχεδιάσει να υλοποιήσουν αυτά τα άνομα σχέδια για ένα τόσο μεγάλο έργο που ανήκει στο Βολιώτικο λαό.

Θα τα πούμε αύριο στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβούλιου παρουσία της τοπικής κοινωνίας. Και αν δεν γίνει αύριο θα γίνει την επομένη εβδομάδα και θα βρουν απέναντί τους όλη την κοινωνία.

Επίσης στην πρόσκληση δεν δικαιολογείται το κατεπείγον και αυτό με προσβάλλει διπλά.”

Συμμαχία για το Νερό: Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, με θέμα την εκπόνηση μελέτης ανάθεσης της λειτουργίας του βιολογικού σε ιδιώτη, συνιστά πραξικόπημα και εντάσσεται στην πάγια πολιτική της δημοτικής αρχής να αποφασίζει και να διατάζει χωρίς διάλογο με την κοινωνία. Μια πολιτική ωστόσο που την πληρώνουμε ακριβά όπως το χριστουγεννιάτικο φιάσκο με τις πολυήμερες διακοπές νερού, σε μεγάλο τμήμα της πόλης και σε χωριά του Πηλίου. Σήμερα λοιπόν έπεσαν οι μάσκες και η πραγματοποίησε την πιο θεαματική της κωλοτούμπα εξαπατώντας τους ψηφοφόρους. Το νερό έπαψε γι αυτήν και επίσημα να είναι αγαθό, παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές δεσμεύσεις περί του αντιθέτου. Άνοιξε την κερκόπορτα στον “επενδυτή” ο οποίος υπάρχει και λειτουργεί με μοναδικό στόχο το κέρδος.

Έτσι η ιδιωτικο επιχειρείται να ξεκινήσει από τον βιολογικό παρά το γεγονός ότι η πολύ μικρότερης κλίμακας ιδιωτικο, που η προηγούμενη στα μουλωχτά πέρασε στον τομέα της υδρομέτρησης, απέτυχε οικτρά. Παρά το γεγονός ότι δήμοι μεγάλων πόλεων σε όλες τις Ηπείρους επαναδημοτικοποιούν τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης- επεξεργασίας, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στα τιμολόγια τους και την εγκατάλειψη των υποδομών. Παρά το γεγονός ότι στο κέντρο του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, η ιδιωτικοποίηση καλύπτει μόνον το 10% των εγκαταστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσης.

Η κοινωνία είναι παντού αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση των φυσικών αγαθών και ιδιαίτερα του νερού, όπως απέδειξαν τα δημοψηφίσματα στη Θεσσαλονίκη και την Ιταλία και ο ξεσηκωμός στην Ιρλανδία και αλλού. Η επιβολή της γίνεται με τη χρήση βίας και αυταρχικής- φασιστικής πολιτικής. Όσες φορές οι πολίτες διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στην ενημέρωση και το διάλογο, βρήκαν απέναντι τους αστυνομικές δυνάμεις. Πριν ακριβώς δυο χρόνια, βιώσαμε τον ξυλοδαρμό πολιτών έξω από την ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι ήθελαν απλά να παραστούν σε συνεδρίαση του ΔΣ για την άρδευση. Το ίδιο σκηνικό της φρούρησης της ΔΕΥΑΜΒ από αστυνομικές δυνάμεις επαναλήφθηκε πριν από μια βδομάδα. Η ιδιωτικοποίηση σχεδόν πάντα διασφαλίζεται με αστυνομική καταστολή γεγονός καθόλου τυχαίο.

Και ενώ η δημοτική αρχή ασχολείται αποκλειστικά με το ξεπούλημα του βιολογικού, η μόλυνση του Παγασητικού συνεχίζεται, όπως αποκαλύφθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του . Ο επιστημονικός κόσμος ανησυχεί και κάποιοι μιλάνε για το ενδεχόμενο τεράστιας καταστροφής, εφόσον συνεχιστεί η αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Η ζωή μας, ο Παγασητικός και η οικονομία της περιοχής μπαίνουν σε περιπέτεια.

Ζητάμε:

  • τη διασφάλιση το γρηγορότερο της σωστής λειτουργίας του βιολογικού με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση.

-το ξεκίνημα διαλόγου για την αποκατάσταση του υ- δημοτικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ που λειτουργεί ως μια καθαρά ιδιωτική επιχείρηση.

-την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στους χώρους που παίρνονται αποφάσεις.

Καλούμε αύριο Παρασκευή 24/2 και ώρα 11:00, όλους και όλες στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για να δείξουμε με την παρουσία μας, την αντίθεση της κοινωνίας στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση