Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Μηχανοκίνητη αγροτική πορεία στον Βόλο
Μηχανοκίνητη αγροτική πορεία στον Βόλο

Μηχανοκίνητη αγροτική πορεία στον Βόλο

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Πηλίου που υπάγονται στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας πραγματοποίησαν  σήμερα το απόγευμα μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου.
Οι αγρότες του ανατολικού Πηλίου ενώθηκαν με τους αγρότες του κεντρικού Πηλίου στο ύψος του περιφερειακού στις 19:00 το απόγευμα και κατέληξαν στην πλατεία ς όπου έγιναν  .
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, εκ μέρους των ταξικών Σωματείων ο Δημήτρης Μαρκετάκης και την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.
Η κινητοποίηση αφορούσε στις καταστροφές από τον καιρό σε μια σειρά προϊόντων που δεν αποζημιώνονται από τον αναχρονιστικό και άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ σε μήλων, κερασιών και αχλαδιών.
Στην παραγωγή του μήλου υπάρχει κατά τόπους μεγάλη ζημιά, χωράφια άδεια από καρπό λόγω των πολλών βροχοπτώσεων στην ανθοφορία και κατά περιοχές έντονο φουζικλάδιο εξαιτίας των απότομων αλλαγών του καιρού.
Επίσης και στις παραγωγές κερασιών-αχλαδιών υπάρχουν σοβαρές ζημιές από τις απότομες εναλλαγές του καιρού.
Οι αγρότες αντιμετωπίζουν ζητήματα ς γιατί έχουν γίνει όλα τα έξοδα καλλιέργειας με ένα κόστος παραγωγής πολύ υψηλό και ταυτοχρόνως από μια χρονιά που οι τιμές των προϊόντων ήταν πολύ χαμηλές ώστε να μην καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
Οι αγρότες δεν θα περιμένουν κάποιον σωτήρα θα διεκδικήσουν το αυτονόητο, (κάλυψη χαμένου εισοδήματος) για να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν.
Επίσης στην κινητοποίηση αναφέρθηκε ότι με το κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στον ουρανό και με τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά οι αγρότες θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια και πρέπει άμεσα να υπάρξουν μείωσης του κόστους παραγωγής.
Αιτήματα:
-Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, των οποίων οι έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.
-Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής τη φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ς.
-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και το κεφάλαιο.
-Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μια επιδότηση σε , λιπάσματα, ζωοτροφές καθώς και κατάργηση του Φ.Π.Α. στα μέσα και εφόδια, πλαφόν στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο .
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωσή μας.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση