Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Νέες προσωρινές συνελεύσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Νέες προσωρινές συνελεύσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Νέες προσωρινές συνελεύσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι στο , καθώς σήμερα ορίστηκαν οι πενταμελείς προσωρινές συνελεύσεις των νέων τμημάτων, που θα εγκριθούν την Παρασκευή στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος. Παράλληλα με τη δημιουργία του νέου διεθνούς τμήματος στα Τρίκαλα, υλοποιούνται και αγγλόφωνα σε όλες τις σχολές, με στόχο τη διάχυση του Π.Θ. στο με την προσέλκυση φοιτητών από ξένες χώρες.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι πρυτανικές αρχές έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία των αντιπρυτάνεων, καθηγητών απ’ όλες τις πόλεις, και του διοικητικού προσωπικού. 

Σύμφωνα με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη η διαδικασία για τη νέα μορφή του πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει και έχει υπογραφεί το .

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το Π.Θ. βρίσκεται σε πλήρη , νέα μορφή, νέα αρχιτεκτονική, έχουν ήδη δημιουργηθεί τα δυο νέα γενικά τα οποία στεγάζουν τα μέλη ΔΕΠ των πρώην ΤΕΙ, στη Λαμία και στη Λάρισα.

Έχουν ήδη μετακινηθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι στις υπηρεσίες του Π.Θ. και έχουν υπογραφεί οι πρυτανικές πράξεις για ορισμό προέδρων στα γενικά τμήματα.

Οι συνελεύσεις θα διαμορφώσουν και θα ορίσουν το πρόγραμμα σπουδών των νέων τμημάτων, και εξέφρασε την ελπίδα να είναι έτοιμες ως τέλος Απριλίου, ώστε να αρχίσουν να γίνονται οι μετακινήσεις μελών ΔΕΠ από τα γενικά τμήματα και να στελεχωθούν τα νέα τμήματα, ώστε να αρχίσουν τη λειτουργία τους.

Υποστήριξε πως οι αντιδράσεις που προέκυψαν ήταν φυσιολογικές, αλλά πλέον έχει γίνει συνείδηση η συνένωση, λέγοντας ότι “το νέο πανεπιστήμιο είναι εδώ, και όλος ο κόσμος δείχνει διάθεση σύμπνοιας, να δουλέψουμε όλοι μαζί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι δημιουργήθηκε νέο διεθνές τμήμα στα Τρίκαλα, για να συνεχίσουν και να δημιουργήσουν διεθνή αγγλόφωνα τμήματα, σε όλες τις σχολές και σε όλα τα τμήματα, που αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να προχωρήσουν.

Παράλληλα υπάρχει το ερευνητικό κέντρο Ιάσωνας, που θα αρχίσει σταδιακά τη λειτουργία των 10 ινστιτούτων, τα οποία είναι διασπαρμένα σε όλη την περιφέρεια, με τις πρυτανικές αρχές να φιλοδοξούν μέσα στους επόμενους μήνες να δημιουργήσουν το Δ.Σ., για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Υπογράμμισε ότι το παραπάνω εγχείρημα αποτελεί νέα προστιθέμενη αξία στο ερευνητικό δυναμικό της περιφέρειας, για να στηρίξει την και την επιχειρηματικότητα, στην .

Ο κ. Μαμούρης αναφέρθηκε ακόμα και στα κτιριακά ζητήματα του ιδρύματος ενημερώνοντας πως βρίσκεται στο τέλος η ανακήρυξη αναδόχου για το των πολιτικών μηχανικών, ενώ στο τέλος Απριλίου θα βγει η προκήρυξη για το των μηχανολόγων.

Ακόμα γίνεται προσπάθεια να μπορέσουν να προκηρύξουν μέσα από τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα () το έργο της Βαμβακουργίας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

  • Με τραύμα στο κεφάλι 24χρονος #δικυκλιστής στο ΑΓΝΒ #δικυκλιστής - https://t.co/kdxdCFg9yp -

"Αλιεύοντας" την είδηση