Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συνάντηση Ομοσπονδιών Λάρισας, Μαγνησίας Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας στο ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας
Συνάντηση Ομοσπονδιών Λάρισας, Μαγνησίας Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας στο ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας

Συνάντηση Ομοσπονδιών Λάρισας, Μαγνησίας Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας στο ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση των Ομοσπονδιών των Νομών ς, Μαγνησίας Τρικάλων, ς και ς στα γραφεία του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στη .

Στη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής:
• ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας (Δ.Παληογιάννης-πρόεδρος),

• ΟΕΒΕ Ν.Τρικάλων (Δ.Κόκκας-γ.γραμματέας),
• ΟΕΒΕ Ν ς (Α.Γκούρλας- εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επισκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων Ν,Καρδίτσης, Θ.Μπάγκος- εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία και αρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επισκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων Ν,Καρδίτσης),
• ΟΕΒΕ Ν.Φθιώτιδας (Ε.Μπράζας-πρόεδρος, Κ.Μπέλλης-γ.γραμματέας),
• ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ (Π.Καγκελάρη-προϊσταμένη παραρτήματος).

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και υπεύθυνος του Παραρτήματος ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας,Τρύφων Πλαστάρας, ως συντονιστής της συζήτησης, μίλησε για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης, των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος, με τη συμμετοχή φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Τόνισε ότι το νέο αυτό εγχείρημα αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τις Ομοσπονδίες και αποτελεί αφετηρία για τη δημιουργία μιας δυναμικής παρουσίας, παρέμβασης και συμμετοχής των φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας που θα βοηθήσει επιπλέον στη συσπείρωση των μελών των Ομοσπονδιών της ΓΣΕΒΕΕ και στην ανάπτυξη συστήματος αναβαθμισμένης αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών/κλαδικών ομοσπονδιών και σωματείων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να θέσουν τις βάσεις για τη μορφή και την οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων.

Τέθηκαν θέματα που αφορούσαν στη διάρκεια την εκδήλωσης, την ατζέντα των θεμάτων, τους ομιλητές από κάθε πόλη, τις ομάδες εργασίας, τον προϋπολογισμό, αλλά και τους φορείς που θα λάβουν μέρος πέρα από τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ. Επιπλέον, η συμμετοχή μελετητών κρίθηκε απαραίτητη. Ταυτόχρονα συζητήθηκε η εμπλοκή των φορέων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) καθώς και η διερεύνηση εμπλοκής των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων καξαν ότι:

• σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των ΟΕΒΕ, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων- θέσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η επαγγελματική προώθηση προϊόντων, η συνεργασία των επιχειρήσεων καθώς και η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η αξιοποίηση αυτών.

• η πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο Βόλο σε μορφή διημερίδας, με προτεινόμενη ημερομηνία την 6-7 Απριλίου 2019, λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και μικρές στην Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2019 στο Αθηνών, όπου η ΓΣΕΒΕΕ θα αποδώσει φόρο τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στη διαμόρφωση της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας.

• δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε άλλη πόλη και το συντονισμό της θα αναλαμβάνει η τοπική ΟΕΒΕ με τη συνδρομή των πρωτοβάθμιων σωματείων της, και οι άλλες ομοσπονδίες θα συμμετέχουν με τα Διοικητικά τους συμβούλια.

• ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 25 Φεβρουαρίου 2019, την ίδια ώρα στη δομή του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, στη Λάρισα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση