Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας υποδοχής Κινέζων η Ζέττα Μακρή
Επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας υποδοχής Κινέζων η Ζέττα Μακρή

Επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας υποδοχής Κινέζων η Ζέττα Μακρή

Η Ζέττ Μ. Μκρή, βουλευτής Μαγνησίας, ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, υποδέχθηκε, την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επταμελή κινεζική αντιπροσωπεία Βουλευτών του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της επαρχίας Shanxi.

Η κα Μακρή, αφού καλωσόρισε μαζί με τους βουλευτές Καλογιάννη και Αρβανιτίδη, τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας και ομόλογό της πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών, Guo Yingguang και τους συναδέλφους του, τόνισε ότι η παρουσία τους στην Αθήνα επιβεβαιώνει αυτό που διαπιστώθηκε τόσο στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη στη Shanghai όσο και στην επίσημη επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στην Αθήνα, που ακολούθησε αμέσως μετά.

Οι σχέσεις των δύο κρατών είναι θερμότερες από ποτέ και η των δύο χωρών όχι μόνο είναι ανοιχτή σε πολλούς νέους παραγωγικούς ορίζοντες, αλλά διευρύνεται συνεχώς.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μακρή ανέφερε ότι η: Η έχει πολλά να κερδίσει από το άνοιγμα της γιγαντιαίας εσωτερικής αγοράς της Κίνας, από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως είναι το λάδι, το , η φέτα και η μέχρι τις εξαγωγές μαρμάρου και ναυτιλιακού εξοπλισμού, αφού πάνω από 1000 ελληνόκτητα πλοία ναυπηγήθηκαν στην Κίνα τα τελευταία 15 χρόνια.

Επίσης, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών μορφωτικών σχέσεων προωθούνται από την Αθήνα και υποστηρίζονται από το Πεκίνο οι συνεργασίες των ανώτατων επιστημονικών μας ιδρυμάτων μεταξύ ς και Κίνας, ενώ, δυναμικές είναι και οι τουριστικές αντ για τις οποίες ευελπιστούν οι ελληνικές αρχές οι Κινέζοι επισκέπτες να φτάσουν τους 550.000, το 2021.

Τέλος, όσον αφορά τις , εμβληματική είναι η επένδυση της COSCO, η οποία εξελίσσεται σε διαμετακομιστικό κόμβο. Η Ελλάδα, ενεργοποιώντας τη δυναμική των συνδυασμένων μεταφορών, γίνεται η πύλη εκκίνησης του Σινοευρωπαϊκού διαδρόμου – εμπορικού και επενδυτικού – μεταξύ της Ευρώπης και της Άπω Ανατολής.

Στο πλαίσιο αυτό, ευελπιστούμε με μεγάλη παρρησία και ενθουσιασμό στην καλλιέργεια γέφυρας ς και συνεργατικότητας μεταξύ των περιφερειών της Ελλάδας και της Κίνας.

"Αλιεύοντας" την είδηση