Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμμονή σε αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο
Εμμονή σε αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο

Εμμονή σε αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο

Αναίρεση για δύο υποθέσεις με σαφές πολιτικό υπόβαθρο και κατηγορουμένους πρόσωπα που είχαν επιτελικές θέσεις στην Σαμαρά, άσκησε η του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ο λόγος για την πρώην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, που κατόπιν αυτών, βρίσκονται εκ νέου αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για δύο δικογραφίες, οι οποίες είχαν «κλείσει» με απαλλακτική κρίση.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες αναιρέσεις, οι οποίες ασκήθηκαν λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη αναίρεση εις βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων αντικείμενο της πρόσφατης συνάντησης που είχε η του Αρείου Πάγου με την τέως πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου και νυν επικεφαλής της νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Θάνου.

Αναφορικά με τον κ. Χαρδούβελη, η κ. Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά ομόφωνης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που τον έκρινε αθώο για μη . Η κ. Δημητρίου έκρινε ότι η απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και πλέον το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφανθεί εάν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί εκ νέου σε . Η κατηγορία αφορά μη τη περίοδο 2011-2012. Ο κ. Χαρδούβελης ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ήταν υπόχρεος σε δήλωση και πως μόλις ενημερώθηκε ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή του.

Ως προς την πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, η κ. Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, κρίνοντας και σε αυτή την περίπτωση ότι η απόφαση δεν είναι εμπεριστατωμένη. Η κατηγορία που βαρύνει την κ. Σαββαΐδου αφορά κακουργηματική απόπειρα απιστίας εις βάρος του Δημοσίου. Κατά την κατηγορία, η κ. Σαββαΐδου φέρεται να εξέδωσε απόφαση, με την οποία «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία GENNET. Και στην περίπτωση της κ. Σαββαΐδου τον τελικό λόγο θα έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Προ αυτών των εξελίξεων, αίσθηση εντός και εκτός των συνόρων είχε προκαλέσει η δεύτερη κατά σειρά αναίρεση που ασκήθηκε από την του Αρείου Πάγου για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Η υπόθεση αφορά την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης η οποία του απαγγέλθηκε έπειτα από καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009. Το έχει εκφράσει δύο απαλλακτικές κρίσεις, ωστόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εντόπισε νομικά ζητήματα για τα οποία έκρινε αναγκαία την επανεξέταση της υπόθεσης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση