Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Τις συμβάσεις για τις προμήθειες καυσίμων περιμένουν στα ασθενοφόρα στη Μαγνησία
Τις συμβάσεις για τις προμήθειες καυσίμων περιμένουν στα ασθενοφόρα στη Μαγνησία

Τις συμβάσεις για τις προμήθειες καυσίμων περιμένουν στα ασθενοφόρα στη Μαγνησία

Από τον Ιανουάριο βρίσκεται σε εκκρεμότητα κι ακόμη δεν έχει διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τις προμήθειες καυσίμων στα των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας.

Τα παραπάνω κατήγγειλε στο “Ράδιο Ακρόαμα”, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Νέλλυ Χονδρογιάννη.

Η κα. Χονδρογιάννη, τόνισε ότι και προσωπικό στα Κ.Υ. του Νομού αλλά και τα πληρώματα στα δίνουν καθημερινά μάχη, προκειμένου να ανταποκριθούν στο έργο που επιτελούν, κι αυτό λόγω των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν.
Μάλιστα ανέφερε ότι, από τον Ιανουάριο θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί διαγωνισμός για την στα ασθενοφόρα των Κ.Υ. αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Παρ' όλα αυτά, δίνεται η δυνατότητα στα ασθενοφόρα των Κ.Υ. να προμηθεύονται καύσιμα μέσω ΚΑΕ των ΟΤΑ. «Ωστόσο» όπως δήλωσε η κα. Χονδρογιάννη «κι οι ΟΤΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Με αφορμή οδηγών ασθενοφόρων των Κ.Υ., η πρόεδρος ανέφερε ότι οι ανάγκες καλύπτονται με επικουρικό προσωπικό, του οποίου οι λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου κι αναμένεται να εξεταστεί αν θα παραταθούν μέχρι τέλος του χρόνου. Όπως είπε «Βρίσκεται σε ισχύ βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου για εκπαίδευση οδηγών – δημοτικών υπαλλήλων των ΟΤΑ και πυροσβεστών, σε περίπτωση που απαιτηθεί, να οδηγήσουν αυτοί ασθενοφόρο, αλλά κατά πόσο αυτό είναι λειτουργικό και μπορεί να γίνει μόνο οι ΟΤΑ γνωρίζουν».

Όσον αφορά στο προσωπικό, καταβάλλονται προσπάθειες, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται . «Υπάρχει καλή κάλυψη σε παθολόγους και γενικούς ιατρούς στα Κ.Υ. Οδοντίατροι υπάρχουν μόνο στον Αλμυρό και στη Σκιάθο, ενώ παιδίατροι εκτός στη Ζ και στην Αργαλαστή, στα υπόλοιπα Κ.Υ. υπάρχουν ελλείψεις». Ελλείψεις παρατηρούνται και υλικά αλλά και σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς τα στερούνται μικροβιολογικών μηχανημάτων και γίνονται μόνο οι βασικές εξετάσεις.

Η κα. Χονδρογιάννη, υπογράμμισε ότι από βδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση