Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Τις συμβάσεις για τις προμήθειες καυσίμων περιμένουν στα ασθενοφόρα στη Μαγνησία
Τις συμβάσεις για τις προμήθειες καυσίμων περιμένουν στα ασθενοφόρα στη Μαγνησία

Τις συμβάσεις για τις προμήθειες καυσίμων περιμένουν στα ασθενοφόρα στη Μαγνησία

Από τον Ιανουάριο βρίσκεται σε εκκρεμότητα κι ακόμη δεν έχει διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τις στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας του Νομού .

Τα παραπάνω κατήγγειλε στο “Ράδιο Ακρόαμα”, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Νέλλυ Χονδρογιάννη.

Η κα. Χονδρογιάννη, τόνισε ότι γιατροί και προσωπικό στα Κ.Υ. του Νομού αλλά και τα πληρώματα στα ασθενοφόρα δίνουν καθημερινά μάχη, προκειμένου να ανταποκριθούν στο έργο που επιτελούν, κι αυτό λόγω των ψεων που αντιμετωπίζουν.
Μάλιστα ανέφερε ότι, από τον Ιανουάριο θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων στα ασθενοφόρα των Κ.Υ. αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Παρ' όλα αυτά, δίνεται η δυνατότητα στα ασθενοφόρα των Κ.Υ. να προμηθεύονται μέσω ΚΑΕ των ΟΤΑ. «Ωστόσο» όπως δήλωσε η κα. Χονδρογιάννη «κι οι ΟΤΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Με αφορμή οδηγών ασθενοφόρων των Κ.Υ., η πρόεδρος ανέφερε ότι οι ανάγκες καλύπτονται με επικουρικό προσωπικό, του οποίου οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου κι αναμένεται να εξεταστεί αν θα παραταθούν μέχρι τέλος του χρόνου. Όπως είπε «Βρίσκεται σε ισχύ βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου για εκπαίδευση οδηγών – δημοτικών υπαλλήλων των ΟΤΑ και πυροσβεστών, σε περίπτωση που απαιτηθεί, να οδηγήσουν αυτοί ασθενοφόρο, αλλά κατά πόσο αυτό είναι λειτουργικό και μπορεί να γίνει μόνο οι ΟΤΑ γνωρίζουν».

Όσον αφορά στο προσωπικό, καταβάλλονται προσπάθειες, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται . «Υπάρχει καλή κάλυψη σε παθολόγους και γενικούς ιατρούς στα Κ.Υ. Οδοντίατροι υπάρχουν μόνο στον Αλμυρό και στη Σκιάθο, ενώ ατροι εκτός στη και στην , στα υπόλοιπα Κ.Υ. υπάρχουν ψεις». Ελλείψεις παρατηρούνται και υλικά αλλά και σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς τα Κέντρα Υγείας στερούνται μικροβιολογικών μηχανημάτων και γίνονται μόνο οι βασικές εξετάσεις.

Η κα. Χονδρογιάννη, υπογράμμισε ότι από βδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση