Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ζέστη και υγρασία μέχρι την Κυριακή στο Βόλο
Ζέστη και υγρασία μέχρι την Κυριακή στο Βόλο

Ζέστη και υγρασία μέχρι την Κυριακή στο Βόλο

Στους 37 βαθμούς σήμερα και τη Κυριακή ο υδράργυρος

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όλης της εβδομάδας στη Μαγνησία. Σήμερα και την Κυριακή ο υδράργυρος στο Βόλο θα “χτυπήσει” κόκκινο και σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας η κατάσταση θα είναι δυσκολότερη.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία στο Βόλο σήμερα θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αίσθηση της ζέστης τις μεσημεριανές ώρες θα είναι μεγαλύτερη (γύρω στους 40 βαθμούς). Στις ηπειρωτικές περιοχές του νομού και κυρίως στο Βελεστίνο, ο υδράργυρος θα “σκαρφαλώσει” στους 38-39 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, από αύριο οι ασθενείς βόρειοι άνεμοι που θα επικρατήσουν, θα ρίξουν την θερμοκρασία κατά τρείς περίπου βαθμούς, ενώ θα πέσουν και τα επίπεδα υγρασίας. Ίδιες συνθήκες και την Πέμπτη, αλλά από την Παρασκευή το μεσημέρι οι άνεμοι που θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, θα ανεβάσουν εκ νέου τον υδράργυρο στα σημερινά επίπεδα, κυρίως την Κυριακή.

Εξαιτίας της μεγάλης ανόδου της θερμοκρασίας υπάρχει πιθανότητα για θερμική αστάθεια, που ενδεχομένως να δώσει κάποιες μπόρες τοπικού χαρακτήρα, στις ηπειρωτικές περιοχές της Μαγνησίας. Η φετινή τάση του καιρού δείχνει πως σε όλα τα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, η αστάθεια θα είναι χαρακτηριστικό του καλοκαιριού, με αυξομειώσεις στη θερμοκρασία και βροχές κυρίως τον Αύγουστο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βρετανία: Άμεσο τεστ κορωνοϊού ελληνικής επινόησης - https://t.co/uhylkV8xLi -

  • Στο ξενοδοχείο δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι - https://t.co/E9BDPqEVox -

  • Αντικειμενικές αξίες: Πού αυξάνονται και πού μειώνονται - https://t.co/nJm0RvehDR -

"Αλιεύοντας" την είδηση