Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Λειτουργία κέντρου παιδικής προστασίας στην “Κιβωτό του Κόσμου”
Λειτουργία κέντρου παιδικής προστασίας στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Λειτουργία κέντρου παιδικής προστασίας στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Παιδικής Προστασίας στον εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου» στο Διμήνι αποφασίστηκε από τον δήμαρχο  Βόλου και δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”.
Σύμφωνα με την απόφαση, το Κέντρο παιδικής προστασίας θα λειτουργεί ως Σπίτι Φιλοξενίας ανηλίκων παιδιών (αγοριών) ηλικίας 0-18 ετών τα οποία προσέρχονται κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης. Η δυναμικότητα του Κέντρου ορίζεται στα 35 παιδιά.
Σκοπός του κέντρου είναι η κοινωνική φροντίδα και η καλλιέργεια της προσωπικότητας των ανηλίκων. Η δομή υποχρεούται να επιτρέπει τον έλεγχο, από το αρμόδιο όργανο της εποπτεύουσας αρχής σύμφωνα με τις διατάξεις του .2345/95 .
Να σημειωθεί ότι, η ελήφθη, αφού λήφθηκαν υπόψιν μεταξύ άλλων, η αίτηση του εθελοντικού Μ.Κ.Ο με την επωνυμία «Κιβωτός του Κόσμου» για χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Παιδικής Προστασίας στο Διμήνι, το από 3-3- πρακτικό της επιτροπής καταλληλότητας κτιριακών εγκαταστάσεων ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, η από 24-4-18 εκ νέου κατόπιν τακτοποίησης αυθαιρέτου δόμησης του κτιρίου μετά τις υποδείξεις της μηχανικού της επιτροπής, καθώς και η από 13-7-2018 για την διαπίστωση τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων για την ασφάλεια των παιδιών.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση