Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Λειτουργία κέντρου παιδικής προστασίας στην «Κιβωτό του Κόσμου»
Λειτουργία κέντρου παιδικής προστασίας στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Λειτουργία κέντρου παιδικής προστασίας στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Παιδικής Προστασίας στον εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου» στο Διμήνι αποφασίστηκε από τον δήμαρχο  Βόλου και δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια».
Σύμφωνα με την απόφαση, το Κέντρο παιδικής προστασίας θα λειτουργεί ως Σπίτι Φιλοξενίας ανηλίκων παιδιών (αγοριών) ηλικίας 0-18 ετών τα οποία προσέρχονται κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης. Η δυναμικότητα του Κέντρου ορίζεται στα 35 παιδιά.
Σκοπός του κέντρου είναι η κοινωνική φροντίδα και η καλλιέργεια της προσωπικότητας των ανηλίκων. Η δομή υποχρεούται να επιτρέπει τον έλεγχο, από το αρμόδιο όργανο της εποπτεύουσας αρχής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2345/95 .
Να σημειωθεί ότι, η απόφαση ελήφθη, αφού λήφθηκαν υπόψιν μεταξύ άλλων, η αίτηση του εθελοντικού Μ.Κ.Ο με την επωνυμία «Κιβωτός του Κόσμου» για χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Παιδικής Προστασίας στο Διμήνι, το από 3-3-2017 πρακτικό της επιτροπής καταλληλότητας κτιριακών εγκαταστάσεων ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, η από 24-4-18 εκ νέου αυτοψία κατόπιν τακτοποίησης αυθαιρέτου δόμησης του κτιρίου μετά τις υποδείξεις της μηχανικού της επιτροπής, καθώς και η από 13-7-2018 αυτοψία για την διαπίστωση τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων για την ασφάλεια των παιδιών.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Βόλος: Υποψήφιος δημ. σύμβουλος έβριζε 44χρονη μέσω FB και "έφαγε" 15 μήνες #Facebook… - https://t.co/k7XBRIheWu -

  • Μειώθηκε κατά 22 μήνες η ποινή του άνδρα που έριξε #βενζίνη σε 20χρονη #2018 #άνδρας… - https://t.co/MeLcO2AURg -

  • Στις #φυλακές Τρικάλων 62χρονος παραπληγικός για #χρέη στο Δημόσιο #αλλοδαπός #ανακριτής… - https://t.co/fgm3iOAds2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση