Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Άρση της «καραντίνας» για τα παιδιά με αναπηρία
Άρση της «καραντίνας» για τα παιδιά με αναπηρία

Άρση της «καραντίνας» για τα παιδιά με αναπηρία

Ζήτησε ο Κων. Μαραβέγιας από Κεραμέως και Μιχαηλίδου

Παρέμβαση για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες παιδιών με αναπηρία στο Βόλο, έκανε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Πρόκειται για 300 περίπου παιδιά που παραμένουν σε «καραντίνα» για περισσότερο από δυο μήνες, καθώς δεν έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής τα ειδικά σχολεία στα οποία φοιτούν και συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου, όπως και τα δυο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

Ανταποκρινόμενος στην έκκληση για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων σχολείων και δομών, που απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες  Ράνια Καρανικόλα, μέσα από δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε σήμερα για το θέμα αυτό με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά και με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι κ.κ. Κεραμέως και Μιχαηλίδου δήλωσαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις για την επαναλειτουργία των δομών για παιδιά με αναπηρίες, αλλά ο ΕΟΔΥ δεν δίνει μέχρι στιγμής το «πράσινο φως», θεωρώντας ότι είναι προτιμότερο τα παιδιά να παραμένουν σε καραντίνα, παρά να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.

Από την πλευρά του κ. Μαραβέγιας ζήτησε να εξεταστούν μέτρα που θα καταστήσουν εφικτή, το συντομότερο δυνατό, την στην κανονικότητα και για τους μαθητές με αναπηρία, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της υγείας τους, που είναι το κύριο ζητούμενο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ερώτηση Κων. Μαραβέγια προς τον υπουργό Εσωτερικών για τις προσλήψεις ΑμεΑ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Ενημέρωση για τον προγραμματισμό προσλήψεων ΑμεΑ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών  Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ σχετικά με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 2909 θέσεων στις υπηρεσίες των Δήμων «Βοήθεια στο Σπίτι», δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας οργανώσεων ΑμεΑ περιείχε τον λανθασμένο ισχυρισμό ότι η εν λόγω προκήρυξη του ΑΣΕΠ «αποκλείει την πρόσληψη ΑμεΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων κ.ά.»

Ο ακραίος αυτός ισχυρισμός, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, καταρρίπτεται από το ίδιο το κείμενο της προκήρυξης που ρητά προβλέπει (σ.325) την αυξημένη μοριοδότηση όχι μόνο των ίδιων των τριτέκνων και πολυτέκνων γονέων αλλά και των τέκνων αυτών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι λαμβάνουν 100 μόρια για καθένα από τα 2 πρώτα ανήλικα τέκνα τους, 200 μόρια για καθένα από τα επόμενα ανήλικα τέκνα τους (3ο, 4ο κτλ) καθώς και άλλα 200 / 300 μόρια αν είναι οι ίδιοι τέκνα τριτέκνων / πολυτέκνων.

Παρ’όλα αυτά το γενικότερο θέμα της απασχόλησης των ΑμεΑ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από το Κράτος) έχει ξεχωριστή σημασία, δεδομένης και της μόνιμης ανεργίας που πλήττει τους συμπολίτες μας με αναπηρίες.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πράγματι αρμόδιο για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο και όχι, όπως ισχυρίζεται η ΕΣΑμεΑ, για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να ενημερωθεί από τον κ. Θεοδωρικάκο ποιος είναι ο προγραμματισμός προσλήψεων / διορισμών ΑμεΑ και μελών των οικογενειών τους σε κάθε είδους θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα από το ΥΠΕΣ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση