Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη
Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη

Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη

Την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκαν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας Δωροθέα Καναβιτσά και ο Α’ αντιπρόεδρος Νικόλαος Πλουμιστός, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη γνωριμία μεταξύ των δύο φορέων.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΜ παρουσίασαν τη δομή και τις δράσεις της Ομοσπονδίας, καθώς και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη από τα οποία αποτελείται. Ο διάλογος επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, ειδικά τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας του Covid-19 που έχει φέρει οικονομικές συνέπειες, και όχι μόνο.

Βασικό θέμα αποτελεί η οικονομική ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες δυστυχώς στην πλειοψηφία τους δεν έχουν χρηματοδοτηθεί από τα περισσότερα εργαλεία μέχρι στιγμής.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα  Κολυνδρίνη ενημέρωσε διεξοδικά τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ, με ειδική αναφορά στα νέα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων που θα ανακοινωθούν σύντομα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ», και δόθηκε η διευκρίνιση πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει κλείσει οριστικά. Όμως, θα δημοσιευθεί προκήρυξη νέου προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων με ποσό από 3.000€ έως 20.000€ ανά επιχείρηση, συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000,00€.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για την Ψηφιακή Αναβάθμιση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Μία ακόμα δράση της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα είναι τα Κουπόνια Τεχνολογίας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Στόχος είναι η στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με οικονομική ενίσχυση σε δαπάνες όπως ηλεκτρονικός εξοπλισμός, λογισμικό, ηλεκτρονικό κατάστημα, λοιπές υπηρεσίες ψηφιακής αναβάθμισης κ.ά.

Εκτός από τα παραπάνω, συζητήθηκε το έργο της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Καλών Νερών, το οποίο είναι ενταγμένο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 -2020» με ευρωπαϊκούς πόρους αλλά βρίσκεται σε αναμονή μέχρι σήμερα.

Η αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε πως η μελέτη τείνει προς ολοκλήρωση εντός των ημερών, με τις διορθώσεις που υποβλήθηκαν από την Διαχειριστική Αρχή. Επίσης, δεσμεύτηκε πως θα γίνει δημοπράτηση και το έργο θα πραγματοποιηθεί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα και από τις δύο πλευρές, και παράλληλα έγινε η έναρξη νέας συνεργασίας με δέσμευση και των δύο πλευρών για συνεχή επικοινωνία προς όφελος των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση