Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συμμετοχή Αθ. Λιούπη στην τηλεδιάσκεψη Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας
Συμμετοχή Αθ. Λιούπη στην τηλεδιάσκεψη Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας

Συμμετοχή Αθ. Λιούπη στην τηλεδιάσκεψη Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας

Στην τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας με την αντίστοιχη του Εσθονικού Κοινοβουλίου, με αφορμή την επέτειο των 99 χρόνων από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Εσθονίας από τη χώρα μας συμμετείχε την Τετάρτη 19 Μαΐου ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας .

Προεδρεύων της τηλεδιάσκεψης ήταν ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας, Αθανασίου.

Η ελληνική πλευρά συζήτησε με την πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας του Εσθονικού Κοινοβουλίου, Annely Akkermann για τους υπάρχοντες στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, εταίρων στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων και συνεργασίας ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας, της ψηφιακής τεχνολογίας, της ναυτιλίας, της πράσινης ανάπτυξης και του τουρισμού.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λιούπης εξήρε την τεχνολογική πρόοδο που σημειώνει η Εσθονία, καθώς το 99% των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα είναι προσβάσιμες με ηλεκτρονικά μέσα στους πολίτες επισημαίνοντας πως και ο Έλληνας , Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε εξαρχής ως ύψιστη προτεραιότητα την ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας.
Επεσήμανε ακόμη πως το Μνημόνιο Ψηφιακής Συνεργασίας, που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Εσθονίας θα διευρύνει τον ορίζοντα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες εμφανίζουν διαρκώς αύξηση και αυτό δείχνει, ότι ισχυροποιούνται οι εμπορικές συνεργασίες και οι ευκαιρίες που αναπτύσσονται.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα θα υποδεχτεί τους πολίτες από την Εσθονία, χάρη στις απευθείας πτήσεις που θα είναι διαθέσιμες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ταλίν, Εμμανουήλ Αποστολάκης, ο πρέσβης της Εσθονίας στην Αθήνα, Priit Pallum και ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων,Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Συνάντηση με τον πρέσβη της Νέας Ζηλανδίας

Στο μεταξύ, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας, ως μέλος της ελληνικής Ομάδας Φιλίας με τη Νέα Ζηλανδία, μαζί με τους βουλευτές και μέλη της εν λόγω Ομάδας, Θεανώ Φωτίου και Δημήτρη Βίτσα, συνάντησε τον πρέσβη της χώρας Anthony Simpson, μετά από πρόσκλησή του.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις άριστες των δύο χωρών, τις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς έρευνας και καινοτομίας, όπου η Νέα Ζηλανδία πρωτεύει και δεσμεύθηκαν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για τη διεύρυνση των μακροχρόνιων δεσμών φιλίας των δύο λαών.

Έναρξη λειτουργίας της Σχολής Αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας

Το αίτημα της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), για την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το πέρας της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου προώθησε με αναφορά του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Τα μέλη της Ένωσης χαρακτηρίζουν ως εξόχως σημαντική την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας επιμόρφωσης των συμμετεχόντων Πυρονόμων στο αντίστοιχο Ειδικό Τμήμα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Ταυτόχρονα συγχαίρουν υπηρεσιακούς, επιτελικούς παράγοντες και πολιτική , για το συντονισμό και το άριστο αποτέλεσμα.

Επιδιώκουν την πρόβλεψη αντίστοιχης διαδικασίας για τους Αρχιπυροσβέστες Παραγωγικής Σχολής, όπως προβλέπεται από το Ν.4662/2020, ώστε να δοθεί η δυνατότητα επιμόρφωσης και υπηρεσιακής εξέλιξης στο Πυροσβεστικό προσωπικό.
Τη δεδομένη στιγμή στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν περί τους 4300 Υπαρχιπυροσβέστες, που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αντίστοιχες εισιτήριες εξετάσεις για την εν λόγω Σχολή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Ένωση, υπάρχει σημαντική έλλειψη Αρχιπυροσβεστών Παραγωγικής Σχολής στη διοικητική πυραμίδα της Υπηρεσίας, γεγονός που θα ομαλοποιούσε την ιεραρχική δομή του Σώματος και θα βελτίωνε σημαντικά την παροχή νευραλγικών υπηρεσιών από το Σώμα σε όλη την Επικράτεια.

Ο κ. Λιούπης, κατανοώντας το δίκαιο του αιτήματος, ζητά από τον υπουργό να προβεί στις σχετικές ενέργειες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της τηλεκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης) και να προγραμματίσει την έκδοση της σχετικής προκήρυξης, παρέχοντας τη δυνατότητα επιμόρφωσης και υπηρεσιακής εξέλιξης σε πολλά μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση