Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΠΗΛΙΟ / Ζ. Μακρή: “1.647.460,37€ για το Λιμενικό Γραφείο του Δήμου Ν. Πηλίου”
Ζ. Μακρή: “1.647.460,37€ για το Λιμενικό Γραφείο του Δήμου Ν. Πηλίου”

Ζ. Μακρή: “1.647.460,37€ για το Λιμενικό Γραφείο του Δήμου Ν. Πηλίου”

Και χρηματοδότηση των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, για πυροπροστασία σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Εσωτερικών»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε, σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου , από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις νέες δέσμες εγκρίσεων χρηματοδοτικών ενισχύσεων προς τον Νομό Μαγνησίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα επιχορηγηθεί με το ποσό του 1.647.460,37 €, συμπεριλαμβανομένου , για το με τίτλο: «Σύνταξη μελετών στα πλαίσια της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου του Δήμου Νοτίου Πηλίου».

Η συγκεκριμένη πρόταση, που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με τίτλο:«Επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων», θα χρηματοδοτήσει μελέτες για την κατασκευή και βελτίωση λιμένων όπως, ενδεικτικά, της Κάτω Γατζέας, των Καλών Νερών, του Παλαιού Τρικερίου, του Αλογόπορου, του Μύλου, της Μηλίνας, του Κατηγιώργη κ.ά.

Ακόμη, ευεργετικές για τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου είναι οι εγκρίσεις των χρηματοδοτήσεων για αιτήματα, που έχουν υποβάλλει οι ως άνω , στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, και, συγκεκριμένα της πρόσκλησης VIIΙ με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας».

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την θετική έκβαση, που είχαν τα υποβληθέντα αιτήματα των Δήμων και στους δύο άξονες του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Με την της χρηματοδότησης του Λιμενικού Γραφείου του Δήμου . Πηλίου,  σημαντικός αριθμός των λιμανιών της περιοχής θα αναβαθμισθούν, τουριστικά, θα βελτιωθούν και θα ενισχυθούν, λειτουργικά και ως προς την βιωσιμότητά τους, προκειμένου να βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ενώ, οι χρηματοδοτήσεις για την πυροπροστασία των σχολικών μονάδων της χώρας θα οδηγήσουν τόσο στην θωράκιση των σχολείων, με σύγχρονα και αξιόπιστα συστήματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, όσο και στην εξάλειψη των παραγόντων κινδύνου, στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και στην διασφάλιση ενός αξιόπιστου περιβάλλοντος για την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας #ΚυριάκοςΜητσοτάκης - https://t.co/7nn87TEqH5 -

  • Ηλεκτρονική παρακολούθηση στους φορείς του Δημοσίου #δημόσιο - https://t.co/GetichLzhV -

  • Στέφανος #Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς #Τσιτσιπάς - https://t.co/VvZkmly5i0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση