Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Σε διαδικτυακό σεμινάριο για τους πολιτιστικούς φορείς ο Δήμος Σκιάθου
Σε διαδικτυακό σεμινάριο για τους πολιτιστικούς φορείς ο Δήμος Σκιάθου

Σε διαδικτυακό σεμινάριο για τους πολιτιστικούς φορείς ο Δήμος Σκιάθου

Ο Σκιάθου σε με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργάνωσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, στις 10.00 π.μ. διαδικτυακό (webinar) με τίτλο: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς. Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη».

Στόχος της διαδικτυακής ημερίδας ήταν να ενισχύσει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς του Δήμου Σκιάθου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες , οι οποίες, άλλωστε, πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της πανδημίας.

Στο συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια, ο πρόεδρος του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου Γιάννης Παρίσης, η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου Μαρία Βερβέρη, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου Ζωή Προύσαλη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Δήμου Αθήνα Παπαγεωργίου, η συντονίστρια του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δέσποινα Άννη, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, καθώς είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αλλά και δυνατότητες για τους φορείς του πολιτισμού.

Η , όμως, του πολιτιστικού τομέα είναι κάτι που, ταυτόχρονα, ενδιαφέρει ευρύτερα την τοπική κοινωνία, καθώς ο πολιτιστικός τομέας ενδυναμώνει, το σύνολο της τοπικής οικονομίας.

Έτσι, μπορεί να καταστεί και μοχλός τοπικής ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν μέσα σε ένα εγχώριο και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, πως μπορούν να βοηθηθούν από τα ευρωπαϊκά , μέσα από παραδείγματα καλών πρακτικών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση