Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Πανελλήνιος διαγωνισμός Tεχνών δήμου Rήγα Φεραίου
Πανελλήνιος διαγωνισμός Tεχνών δήμου Rήγα Φεραίου

Πανελλήνιος διαγωνισμός Tεχνών δήμου Rήγα Φεραίου

Ο , στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας, ζωγραφικής, λογοτεχνικού κειμένου, ποιήματος και ταινίας μικρού μήκους με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Η έναρξη δηλώσεων συμμετοχής έχει, ήδη, ξεκινήσει από την Πέμπτη 01 Απριλίου 2021 και θα διαρκέσει έως 31 Αυγούστου 2021. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ενήλικες και σε μαθητές.

Για την κάθε κατηγορία θα συσταθεί αντίστοιχη κριτική επιτροπή με γνώσεις του αντικειμένου και θα υπάρξουν τιμητικά έπαθλα (σχετικά με τη μεγάλη ιστορική φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή) και έπαινοι για τους τρεις πρώτους νικητές. Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει βεβαίωση συμμετοχής και ειδικό επετειακό αναμνηστικό του Δήμου.

Εντός του μήνα Σεπτεμβρίου 2021 και με βάσει τα τότε ισχύοντα της πολιτείας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έκθεσης-προβολής των έργων και ανακήρυξης των νικητών.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ.:
1. 2425023100, Καλλιόπη Μακρονάσιου, Υπεύθυνη Εθελόντρια Διοργάνωσης Διαγωνισμού
2. 2425350211, Γραφείο Δημάρχου
email: d.r.feraiou@0922.syzefxis.gov.gr
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Βελεστίνο Ν. Μαγνησίας, Ρήγα Φεραίου 66, Τ.Κ. 37500

Όροι Συμμετοχής
1. Στις κατηγορίες φωτογραφίας, ζωγραφικής, λογοτεχνικού κειμένου, ποιήματος οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά μέχρι 3 έργα.
2. Ο κάθε συμμετέχων είναι υπεύθυνος για το Νόμο περί Προστασίας των Πνευματικών Δικαιωμάτων των έργων.
3. Το κάθε έργο πρέπει να φέρει τίτλο και όνομα δημιουργού.
4. Δεν θα γίνονται δεκτές συμμετοχές έργων που περιέχουν απρεπές, ανήθικο και προσβλητικό περιεχόμενο με το θέμα.
5. Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματος και του έργου του στο πλαίσιο διενέργειας του διαγωνισμού άνευ ανταλλάγματος.
6. Τα έργα δεν πρέπει να παραπέμπουν σε εμπορικά σήματα τρίτων.

Φωτογραφική δράση του ΚΕΠ Υγείας με τους δρομείς του Κένταυρου Βόλου για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου με την υποστήριξη των Δρομέων του Κένταυρου – Βόλου διοργανώνουν μια με φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα και σας προσκαλούν να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια, να καλύψετε τρέχοντας ή περπατώντας όποια απόσταση επιθυμείτε, να φωτογραφίσετε την πιο όμορφη εικόνα στη διαδρομή σας και να ενισχύσετε το Κοινωνικό του Δήμου Ρήγα Φεραίου με είδη πρώτης ανάγκης.

Μια διαφορετική εκδήλωση, λοιπόν, που θα μας δώσει δράση, καλλιτεχνικές ανησυχίες και δυνατότητα προσφοράς και αλληλεγγύης για τους ευαίσθητους κοινωνικά συμπολίτες μας.
Θα διατηρήσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας, αλλά θα καλύψουμε μεγαλύτερες πέρα από τα όρια του Δήμου μας, πάντα μαζί και πάντα για καλό σκοπό!
Πάρε και εσύ μέρος στη δράση μας «Τρέχω, φωτογραφίζω, συμμετέχω» που θα διεξαχθεί το διάστημα από Δευτέρα 19 Απριλίου έως και Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Τρέχετε ή περπατάτε την διαδρομή που επιλέξατε και καταγράφετε την απόσταση (και την επίδοσή σας προαιρετικά) στο κινητό ή στο smartwatch.
2. Βγάζετε μια του τοπίου (και μια selfie προαιρετικά) ώστε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τα στέλνετε μαζί με μια της απόστασης που καλύψατε και το ονοματεπώνυμό σας στα εξής email: kkrf23794@gmail.com και sdyvkentavros@gmail.com.
3. Επιλέγετε που θα αφήσετε τα τρόφιμα, δείτε τη λίστα στο τέλος, οποιασδήποτε αξίας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εσείς αποφασίζετε πού θα τρέξετε: στο δάσος, στο , στο πάρκο, σε δρόμους της πόλης σας, στην αγαπημένη σας παραλία, στο βουνό, στη λίμνη. Τρέχετε μόνοι σας, με την οικογένειά σας ή με τον φίλο/η σας. Πέρα από το αίσθημα της ικανοποίησης που θα έχετε όταν τερματίσετε σ’έναν αγώνα δρόμου και το τοπίο που θα επιλέξετε να αποτυπώσετε με το φακό σας, η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα σας δώσει ένα ακόμα κίνητρο για την επίτευξη του στόχου σας.

Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να δώσει ένα υγιές αναζωογονητικό ερέθισμα προτρέποντας όλους σε ένα τρόπο ζωής για καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Η αποτύπωση των όμορφων εικόνων της φύσης ίσως δελεάσουν και άλλους να φτάσουν μέχρι τα δικά μας περιπατητικά μονοπάτια και όλο αυτό το εγχείρημα έχει έναν πολύ καλό σκοπό την αλληλεγγύη και την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου μέσα από την πολυποίκιλη δράση !!
Τρέχω όσα χιλιόμετρα μπορώ για καλό σκοπό. “Μπορείς και εσύ!”

*Κάθε δρομέας που θα συμμετάσχει σε αυτή την αθλητική συνάντηση είναι υποχρεωμένος να τηρήσει όλα τα που ισχύουν για τον covid-19 σχετικά με την άθληση σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.
* Η αποστολή προσωπικής φωτογραφίας των συμμετεχόντων αποτελεί συναίνεση για τη δημοσίευσή της σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των διοργανωτών.
*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας 2425023794 και στον Κένταυρο- Βόλου : τηλ. 6994583137.

Μπορείτε να αφήσετε τρόφιμα:
1. Κοινωνικό Δήμου Ρήγα Φεραίου (Ηρώων Πολυτεχνείου 4 έναντι πλατείας ρολογιού Βελεστίνο)
2. Σε όλα τα Μάρκετ του Δήμου μας
3. Τοπογραφικό Γραφείο (Ευάγγελος Τζώρτζης), Βόλος, Γ. Καρτάλη 100
4. Ελληνικά Μάρκετ, Βόλος, Γ. Δήμου 46, (έναντι Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

"Αλιεύοντας" την είδηση