Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Τηλεδιάσκεψη Κ. Παπανάτσιου με την Ένωση Συλλόγων Γονέων&Κηδεμόνων Δήμου Βόλου
Τηλεδιάσκεψη Κ. Παπανάτσιου με την Ένωση Συλλόγων Γονέων&Κηδεμόνων Δήμου Βόλου

Τηλεδιάσκεψη Κ. Παπανάτσιου με την Ένωση Συλλόγων Γονέων&Κηδεμόνων Δήμου Βόλου

Τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Συλλόγων Γονέων κι Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου και άλλους Συλλόγους Γονέων πραγματοποίησε τη Παρασκευή 16-4- η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Κατά τη συζήτηση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου εξέθεσε- μεταξύ άλλων- τον έντονο προβληματισμό της για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης τηλεκπαίδευσης στη ψυχολογία των μαθητών και στη μαθησιακή διαδικασία και τόνισε την αντίθεσή της για την εφαρμογή του νέου νόμου για την εισαγωγή στα με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τη μείωση των εισακτέων από φέτος με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει τα παιδιά της 3ης Λυκείου καθ'όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η εφαρμογή των self test, αν και δίνει κάποια εξασφάλιση για την λειτουργία των σχολείων, εν τούτοις υπάρχουν πολλές απορίες τόσο για το σωστό τρόπο εφαρμογής τους όσο και το τρόπο διαχείρισης των θετικών test ως απορρίμματα. Επιπλέον τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τηλεμαθήματα στους μαθητές που βρίσκονται θετικοί στο self test χωρίς άλλα συμπτώματα νόσησης.

Όσον αφορά στη δημιουργία Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων στον Δήμο Βόλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων επεσήμανε ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχει όμως έντονος προβληματισμός για τη φημολογούμενη μετατροπή ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων σε Πειραματικά και Πρότυπα και την αναστάτωση που θα φέρει στους μαθητές και τις οικογένειές τους το ενδεχόμενο μετακίνησής τους για φοίτηση σε μακριά από το τόπο κατοικίας τους.

Η βουλευτής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ανέφερε ότι οι μαθητές της φετινής 3ης Λυκείου υφίστανται πολύ μεγάλη πίεση τόσο για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης όσο και για να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στα με το νέο σύστημα που μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και το περιορισμό των τμημάτων των Πανεπιστημίων θα μειώσει κατά 25% τον αριθμό των εισακτέων.

Επίσης επεσήμανε ότι τα self test θα έπρεπε να εφαρμοστούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς παράλληλα με τη μείωση των μαθητών στις τάξεις και άλλα προστασίας για τη διασπορά του κορονοϊού μέσω των σχολικών μονάδων.

Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι τα Πειραματικά σχολεία προάγουν την επιστημονική γνώση για την εκπαιδευτική διαδικασία και δίνουν αποτελέσματα που θα εφαρμοστούν στην συνέχεια σε όλες τις , αλλά θα πρέπει να δημιουργούνται κατόπιν μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και ς με τις τοπικές κοινωνίες και τους συλλόγους διδασκόντων.

Αντίθετα τα Πρότυπα σχολεία δημιουργούν πρόσθετο άγχος στους υποψήφιους μαθητές και δημιουργούν εκπαιδευτικές ανισότητες προάγοντας την εντατικοποίηση των σπουδών και τον ανταγωνισμό μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και σχολείων. Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης θα πρέπει να γίνει σε όλες στις σχολικές μονάδες και όχι μόνο σε συγκεκριμένα σχολεία δημιουργώντας εκπαίδευση και μαθητές «πολλών ταχυτήτων» .

Η Κ. Παπανάτσιου ευχαρίστησε την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου για την ενημερωτική και πολύ παραγωγική και όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε συχνή επι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα και οι οικογένειες των μαθητών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση