Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Μ. Μιτζικός: Να καταστεί το Νότιο Πήλιο πόλος έλξης για θρησκευτικό τουρισμό 
Μ. Μιτζικός: Να καταστεί το Νότιο Πήλιο πόλος έλξης για θρησκευτικό τουρισμό 

Μ. Μιτζικός: Να καταστεί το Νότιο Πήλιο πόλος έλξης για θρησκευτικό τουρισμό 

Συνάντηση  υποψήφιου δημάρχου -Ιγνάτιου

Με τον μητροπολίτη και Αλμυρού συναντήθηκε την Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου»  Μιχ. Μιτζικός.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή, αλλά και την αξιοποίηση κτιρίων στα Καλά Νερά, με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει η “Μαγνήτων Κιβωτός”.

Το πρώτο θέμα που έθεσε υπόψη του κ. Ιγνατίου ο κ. ήταν αυτό της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή τον Νοτίου Πηλίου, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά μοναστήρια, εκκλησίες και ξωκκλήσια με μοναδική αρχιτεκτονική και απαράμιλλη ομορφιά.

«Θέλουμε να αναπτύξουμε τον θρησκευτικό τουρισμό στην περιοχή, καθώς πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, οποία ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, δείχνει από την εμπειρία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ότι δεν έχει επηρεαστεί.

Τα κίνητρα για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού σε όλη την περιοχή του Ν. Πηλίου είναι πολλά καθώς ο θρησκευτικός πλούτος της περιοχής είναι μεγάλος και πολύτιμος.

Υπάρχουν κτίσματα που διατηρούν τη θρησκευτική τους λειτουργία, κτίσματα με ιστορικό, θρησκευτικό ή αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι χωροθετημένα σε ειδυλλιακά τοπία, κτίρια με θρησκευτικό χαρακτήρα όπως μοναστήρια, ασκητήρια, που μπορούν αποτελέσουν έλξης χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει τουριστική κίνηση σε περιόδους και μήνες με ύφεση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους του Νοτίου Πηλίου» τόνισε ο κ. Μιτζικός.

Παράλληλα ο υποψήφιος αναφέρθηκε στο θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων ιερέων σε χωριά της περιοχής, ενώ δεσμεύτηκε στον μητροπολίτη να προωθήσει την πρόταση που έχει καταθέσει η «Μαγνήτων Κιβωτός» για την αξιοποίηση των κτιρίων της πρώην Αναπτυξιακής στα Καλά Νερά.

«Από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα αρωγοί στο έργο της τοπικής Εκκλησίας» τόνισε ο κ. Μιτζικός, ενώ κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον υποψήφιο δήμαρχο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση