Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΥΕΘΑ Αποστολάκης: Θα υλοποιηθεί η μετακίνηση της 32ης ΤΞ/ΠΝ
ΥΕΘΑ Αποστολάκης: Θα υλοποιηθεί η μετακίνηση της 32ης ΤΞ/ΠΝ

ΥΕΘΑ Αποστολάκης: Θα υλοποιηθεί η μετακίνηση της 32ης ΤΞ/ΠΝ

Για τις μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων όπως αυτή των πεζοναυτών στο Βόλο ο υπουργός Άμυνας κ. Αποστολάκης , υποστήριξε σήμερα από τη Λάρισα  ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός όπως έχει γίνει θα υλοποιηθεί. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να γίνει και τον καλύτερο χρόνο» για να συμπληρώσει πως οι όποιες αποφάσεις «δεν έχουν σχέση με τις εκλογές έχει σχέση με το δικό μας σχεδιασμό και την προετοιμασία για να γίνουν οι μετακινήσεις συντονισμένα κι όπως πρέπει στο χρόνο που πρέπει».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα έδρα και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου «Global Hawk» των ΗΠΑ, άφησε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Από την 1η Στρατιά όπου βρέθηκε το πρωί, ο κ. Αποστολάκης απάντησε σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση πως «εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις, υπάρχουν διάφορα αιτήματα τα οποία συζητάμε…».

Για το επίπεδο συνεργασίας με τις ΗΠΑ, είπε επίσης πως «η συνεργασία μας με τους συμμάχους και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ είναι σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται για να αυξήσουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών

Ο κ. Αποστολάκης παρείχε πλήρη κάλυψη στον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Καμπά, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει τη στήριξη ο αρχηγός ΓΕΣ και είπα ότι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων έχουν επιλεγεί με τα κριτήρια ότι είναι οι ικανότεροι. Τους αρχηγούς δεν τους κριτικάρουμε κατά τη διάρκεια της θητείας τους, πρέπει να τους αφήσουμε τα περιθώρια να αποδείξουν τις ικανότητές τους από το έργο τους».

Τέλος, με αφορμή την επίσκεψή του στην Στρατιά και στο ΑΤΑ, εξήγησε πως έγινε «για να διαπιστώσουμε ακόμη μία φορά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων ιδιαίτερα της 1ης Στρατιάς, η οποία έχει ένα πολύ σοβαρό ρόλο να επιτελέσει και τον οποίο εκτελεί με τον καλύτερο τρόπο. Το προσωπικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τα οπλικά συστήματα και η υποστήριξη είναι σε καλό επίπεδο. Διαπιστώνουμε λοιπόν για άλλη μία φορά το υψηλό ηθικό και τη δυνατότητα να επιτελέσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο».

Χρ. Μπουκώρος: Οι σημερινές δηλώσεις Αποστολάκη εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη στη Λάρισα, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αναστολή της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο, με τις σημερινές του δηλώσεις στη Λάρισα ο Υ.Εθ.Α εκθέτει πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Θυμίζω ότι με άκρως επιθετική ανακοίνωση μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας υποστήριζε ότι η απόφαση αναστολής οφείλεται σε δική τους επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας! Με τις σημερινές δηλώσεις του ο κ. Αποστολάκης αδειάζει όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες της Μαγνησίας και για μία ακόμα φορά τους εκθέτει στην τοπική κοινή γνώμη, δηλώνοντας ότι η μετακίνηση της Ταξιαρχίας θα γίνει, χωρίς μάλιστα να αναφέρει ούτε λέξη για ισοδύναμο που είχε υποσχεθεί στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τοπικών φορέων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στην τελευταία μου ανακοίνωση, μετά την πετυχημένη συγκέντρωση στο Μεταξουργείο, παρά την ανακοίνωση για αναστολή της απόφασης, είχα καλέσει τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του Βόλου σε επαγρύπνηση, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που… άλλα λέει σήμερα και άλλα πράττει αύριο. Πέρασαν μόλις έξι ημέρες για να επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση.
Ο Βόλος δεν αντέχει άλλα χτυπήματα, ας αγωνιστούμε όλοι μαζί. Ας δώσουμε ενωμένοι το μήνυμα και πολύ σύντομα την απάντηση σε όλες τις κάλπες».

Ο  Δήμος Βόλου 

Δυστυχώς οι επιφυλάξεις και οι φόβοι, παρά την ειλικρινή μας ελπίδα περί του αντιθέτου , επιβεβαιώθηκαν και «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ήρθε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Λάρισα να ξεκαθαρίσει ότι η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» θα πραγματοποιηθεί και ότι η προσωρινή αναστολή που δόθηκε δεν αλλάζει κάτι από τον σχεδιασμό του.
Η κυνική, αλλά και λόγω ειλικρίνειας άξια συγχαρητηρίων δήλωση του υπουργού, θα μπορούσε να αποτελέσει άλλη μια αιτία για να «γλεντήσουμε» με την γελοιότητα και την ξεφτίλα των τοπικών κομματικών στελεχών – καρτούνς του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεπάρκεια και αδυναμία των βουλευτών και υφυπουργών του, αν το διακύβευμα δεν ήταν τόσο μεγάλο και σημαντικό για την τοπική μας κοινωνία.

Μόλις πριν λίγες ώρες με ψήφισμά μας, από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζαμε την ανάγκη όλοι οι πολίτες και οι φορείς να παραμείνουν σε εγρήγορση, αφού ήταν περισσότερο από οφθαλμοφανές ότι η προσωρινή αναστολή δεν αποτελούσε παρά ένα πολιτικάντικο ελιγμό για να κερδηθεί χρόνος εν όψει εκλογών.
Σήμερα, και με ξεκαθαρισμένη τη θέση του υπουργού, καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς να παραμείνουν ενωμένοι και με αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της καταστροφικής, για την τοπική μας κοινωνία, αυτής απόφασης, ώστε η Ταξιαρχία να παραμείνει, αφού οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν περί δήθεν ανάγκης μεταφοράς της δεν πείθουν και απορρίπτονται από τους ειδικούς.
ΥΓ. Περιμένουμε, με ενδιαφέρον, την επόμενη ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε αν τα μίκυ μαους αυτά έχουν τερματίσει το παπατζιλκίκι ή έχουν ακόμη περιθώρια.

 

ΝΟΔΕ Μαγνησίας: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ποιείται τη νήσσα για το ισοδύναμο…!!!

Η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας υποστήριξε ότι η απόφαση αναστολής της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο, οφείλεται σε δική της επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας! Με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης αδειάζει όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες της Μαγνησίας και για μία ακόμα φορά τους εκθέτει στην τοπική κοινή γνώμη. Χωρίς μάλιστα να αναφέρει ούτε λέξη για ισοδύναμο που είχε υποσχεθεί στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.

Οι πολίτες έρχονται δυστυχώς αντιμέτωποι κάθε μέρα με τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τα ψέματα, αυτά είναι πλέον τόσο εξόφθαλμα που αποδεικνύουν εκτός των άλλων ότι στην Κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα καθώς δεν αντιλαμβάνονται ότι ουδείς πλέον τους πιστεύει.

Αφήνουμε λοιπόν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ τα πυροτεχνήματα, τους ολιγοήμερους πανηγυρισμούς και τα τεχνάσματα που σκοπό είχαν μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο, όπου χρησιμοποιήθηκαν με κάθε τρόπο για να αναδυθούν πολιτικά πρόσωπα από την αφάνεια και την ανυπαρξία, τώρα να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.

Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι είπε και μια αλήθεια ο κ. Τσίπρας. Μας αποκάλυψε ότι είναι «διάτρητος». «Είμαστε ανοιχτοί και διάτρητοι», είπε. Σε αυτό, εμείς δεν θα τον αμφισβητήσουμε. Διάτρητα είναι όλα τα επιχειρήματά τους. Διάτρητα είναι όλα αυτά που υποστηρίζουν τόσο τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, όσο και στα χρόνια που είναι στην κυβέρνηση.

Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Και εκείνη την Κυριακή, θα αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα, η πραγματική πρόοδος με την καθήλωση, ο εκσυγχρονισμός  με την καθυστέρηση. Είναι στο χέρι όλων μας την πρόκληση αυτή να την αντιμετωπίσουμε θετικά. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα. Μπορούμε όλοι μαζί να ελευθερώσουμε το μέλλον μας. Σίγουρα αξίζουμε καλύτερα, το αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά μαζί μπορούμε καλύτερα.

 

Γ. Καλτσογιάννης: Η σημερινή κυβέρνηση δεν νοιάζεται για το μέλλον της πόλης μας

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης ανακοίνωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με την οποία η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών αναστελλόταν μέχρι νεωτέρας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Λάρισα, όπου βρέθηκε, ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός για την μετακίνηση της στρατιωτικής μονάδας θα υλοποιηθεί κανονικά.

Επομένως, όλα όσα υποστήριζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές και άλλοι που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ότι η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας δεν θα γίνει, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Μάλιστα στην τελευταία του δήλωση ο υπουργός δεν έκανε καμία αναφορά και για ισοδύναμο, δηλαδή να έρθει στον Βόλο μια άλλη στρατιωτική μονάδα με αντίστοιχη οικονομική δυναμική που αποτελεί αίτημα των φορέων.

Δεν χρειάζεται να ακούσουμε κάτι άλλο για να καταλάβουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για την πρόοδο του τόπου μας.

Σε μια πόλη με υψηλή ανεργία και απουσία επενδύσεων, είναι τουλάχιστον ανεδαφικό να προχωρείς στην μετακίνηση μιας στρατιωτικής μονάδας που αποφέρει στην πόλη μέχρι και 20.000.000 ευρώ ετησίως, ενώ με την αποχώρησή της κινδυνεύουν να κλείσουν δεκάδες επιχειρήσεις, ιδίως στην Νέα Ιωνία.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν ακούει τους τοπικούς φορείς. Δεν νοιάζεται για τις φωνές της τοπικής κοινωνίας.

Είναι δεδομένο πως όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο Μεταξουργείο πριν μια εβδομάδα και στείλαμε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε τον Βόλο να δεχτεί ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα, θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για να δώσουμε τον αγώνα για την διασφάλιση των συμφερόντων  της πόλης μας.

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως μόνο με μια κυβέρνηση της ο τόπος αυτός έχει ελπίδες να πάει μπροστά. Μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που θα αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και θα τις στηρίζει για να ανακάμψουν από την δεκαετή οικονομική κρίση.

Με τον διάλογο, με το σχέδιο, με την προσήλωση για ένα καλύτερο μέλλον.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

"Αλιεύοντας" την είδηση