Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Το επόμενο καλοκαίρι σε λειτουργία το camping στο Χορευτό
Το επόμενο καλοκαίρι σε λειτουργία το camping στο Χορευτό

Το επόμενο καλοκαίρι σε λειτουργία το camping στο Χορευτό

Το Καλοκαίρι του 2017 αναμένεται να επαναλειτουργήσει το camping στο που εκίσθωσε Ζαγοριανός σε μειοδοτικό διαγωνισμό .

Εδώ και δύο μήνες εγκαταστάθηκε στον χώρο ο ανάδοχος του έργου και έχει ξεκινήσει εργασίες αλλά δεν προλαβαίνει να το λειτουργήσει για φέτος.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ζαγοράς Πατής υπήρξε εμπλοκή με το Δασαρχείο καθώς ένα κομμάτι της έκτασης ήταν αναδασμένος αγρός και ένας κομμάτι δασική έκταση. «Καταφέραμε τελικά να το ξεκαθαρίσουμε και υπογράψαμε τη με τον ανάδοχο. Είμαστε ικανοποιημένοι για φέραμε εις πέρας μια υπόθεση που απασχολούσε το δήμο για χρόνια. Έπρπε να διευθετηθούν θέματα όπως νομιμοποίησης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, καθορισμού του αιγιαλού και πολλά άλλα».

Επίσης ο κ. επισήμανε ότι με τη λειτουργία του camping ελπίζεται να δοθεί ένα τέλος στο ελεύθερο camping που γίνεται σε πολλές της περιοχής, αλλά με αδυναμία από την πλευρά της δημοτικής αρχής να επιβάλλει το νόμο.

«Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας. Και εμείς δεχόμαστε τα παράπονα μονίμων κατοίκων και επαγγελματιών γιατί κάποιοι από αυτούς που κάνουν το camping μένουν για μέρες, προκύπτουν θέματα υγιεινής αλλά και παρεμπόδισης λειτουργίας των καταστημάτων. Συστάσεις κάνουμε, αλλά κάποιοι δεν καταλαβαίνουν.

Εμείς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε το νόμο. Ελπίζουμε με τη λειτουργία του camping αυτά να επιλυθούν. Ο Ζαγοριανός έχει εκπονήσει ένα πολύ καλό business plan και θα γίνει πολύ όμορφος και λειτουργικός ο χώρος».

Η του επιχειρηματία με τον δήμο είναι 15ετούς διάρκειας και το τίμημα που πληρώνει αρχίζει χαμηλότερα και κλιμακώνεται σταδιακά ενώ θα φθάσει τις 20.000 το χρόνο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

"Αλιεύοντας" την είδηση