Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αφαιρούν βότσαλα οι τουρίστες από τα “Λαλάρια” Σκιάθου
Αφαιρούν βότσαλα οι τουρίστες από τα “Λαλάρια” Σκιάθου

Αφαιρούν βότσαλα οι τουρίστες από τα “Λαλάρια” Σκιάθου

Βότσαλα από την παραλία « Λαλάρια» της Σκιάθου αφαιρούν οι τουρίστες, παρά την έκδοση απαγόρευσης της Λιμενικής Αρχής, για την απομάκρυνση βότσαλων, που προέκυψε μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» το καλοκαίρι του 2013.

Μάλιστα, ο Σύλλογος είχε αναλάβει τότε και κατασκευή σχετικής ενημερωτικής πινακίδας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Λιμενικής Αρχής.

Σύμφωνα με την οδηγία προς τους επισκέπτες της παραλίας «ΛΑΛΑΡΙΑ» καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, απαγορεύεται η λήψη-απομάκρυνση των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Λιμενάρχης Σκιάθου Υποπλοίαρχος ΛΣ Νικόλαος Κατσάμπας, σε συνέχεια αιτήματος του Σύλλογος «Η Σκιάθος» προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας-απαγόρευσης απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης (400-1.000 ευρώ).

Να σημειωθεί ότι η φημισμένη παραλία «Λαλάρια» της Σκιάθου είναι μνημείο της φύσης και από μαρτυρίες φαίνεται ότι η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια και για τον λόγο αυτό θεωρείται επιβεβλημένη η της ώστε να μην υποβαθμιστεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση