Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την Υγεία

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την Υγεία

με θέμα αιχμής την υγεία και τις σε δομές και προσωπικό, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, το στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Επίσης, αύριο καλεί για το ίδιο θέμα σε , και του νομού Μαγνησίας.
«Μπροστά» για τα θέματα της Υγείας, βγαίνει το . Σήμερα το πρωί, στελέχη του ΠΑΜΕ σε Τύπου ανακοίνωσαν τις δράσεις του επόμενου διαστήματος, τονίζοντας πως οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών «είναι πάνω απ’ όλα και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας».
Όπως ανέφερε το μέλος της ΔΑΣ-ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, «το ζήτημα της κατάστασης των δομών της δημόσιας υγείας είναι το πιο χαρακτηριστικό. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε εκρηκτικές συνθήκες. Είναι πιο έντονες στην πόλη μας, μιας και με βάση τους σχεδιασμούς χρόνων – μνημονιακούς και μη μνημονιακούς – και στα πλαίσια της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, έχουμε αδειάσει – κυριολεκτικά – από γιατρούς, το Νοσοκομείο μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, με περιορισμένες δυνατότητες, το ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) ουσιαστικά έχει καταντήσει ερείπιο».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, στο Βόλο, με πληθυσμό πάνω από 120.000 ανθρώπους, υπάρχουν όλοι και όλοι 6 παιδίατροι:

1 στο ΠΕΔΥ, 3 στο Νοσοκομείο (οι δύο είναι επικουρικοί, των οποίων η σύμβαση λήγει τον Ιούνιο) και δύο συμβεβλημένοι.
Στη παραβρέθηκαν ο Λάζαρος Τσελεπής του Σωματείου της Coca Cola, η Μαρία Πλαγερά του Σωματείου Καθαριστριών και ο Γιώργος Ρούσσας των συνταξιούχων ΙΚΑ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη του νέου διοικητή της Σ.Μ.Υ. στη διευθύντρια Δ.Ε. Τρικαλων - https://t.co/Uq6ty1vxFp -

  • Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ … - https://t.co/Ekbfs8BdT6 -

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας - https://t.co/imhtkFHkrF -

"Αλιεύοντας" την είδηση