Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την Υγεία

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την Υγεία

Κινητο με θέμα αιχμής την υγεία και τις ελλείψεις σε δομές και προσωπικό, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Επίσης, αύριο καλεί για το ίδιο θέμα σε , και φορείς του νομού ς.
«Μπροστά» για τα θέματα της Υγείας, βγαίνει το ΠΑΜΕ. Σήμερα το πρωί, στελέχη του ΠΑΜΕ σε Τύπου ανακοίνωσαν τις δράσεις του επόμενου διαστήματος, τονίζοντας πως οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών «είναι πάνω απ' όλα και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας».
Όπως ανέφερε το μέλος της ΔΑΣ-, Εύη Καρυδάκη, «το ζήτημα της κατάστασης των δομών της δημόσιας υγείας είναι το πιο χαρακτηριστικό. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε εκρηκτικές συνθήκες. Είναι πιο έντονες στην πόλη μας, μιας και με βάση τους σχεδιασμούς χρόνων – μνημονιακούς και μη μνημονιακούς – και στα πλαίσια της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, έχουμε αδειάσει – κυριολεκτικά – από γιατρούς, το μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, με περιορισμένες δυνατότητες, το ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) ουσιαστικά έχει καταντήσει ερείπιο».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, στο Βόλο, με πληθυσμό πάνω από 120.000 ανθρώπους, υπάρχουν όλοι και όλοι 6 παιδίατροι:

1 στο ΠΕΔΥ, 3 στο (οι δύο είναι επικουρικοί, των οποίων η λήγει τον Ιούνιο) και δύο συμβεβλημένοι.
Στη παραβρέθηκαν ο Λάζαρος Τσελεπής του Σωματείου της Coca Cola, η Μαρία Πλαγερά του Σωματείου Καθαριστριών και ο Γιώργος Ρούσσας των συνταξιούχων ΙΚΑ.

"Αλιεύοντας" την είδηση