Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ικανοποίηση ΣΒΘΣΕ για τους ελέγχους στο τσίπουρο
Ικανοποίηση ΣΒΘΣΕ για τους ελέγχους στο τσίπουρο

Ικανοποίηση ΣΒΘΣΕ για τους ελέγχους στο τσίπουρο

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με την διεξαγωγή ελέγχων στους κλάδους και στα σημεία που εμπλέκονται στην και πώληση των προϊόντων απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων), με έγγραφο που απέστειλε στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στον υφυπουργό Βιομηχανίας & Εμπορίου . Παπαθανάση καθώς και στον γ. γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδη.

Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι: Έχοντας μέλη που εμπλέκονται στην παραγωγή και την τσίπουρου, ο Σύνδεσμός ήθελε να εκφράσει την απόλυτη στήριξή του στην απόφαση αυτή προκειμένου να προστατευθεί επιτέλους η γεωγραφική ένδειξη «/τσικουδιά» από την καταστρατήγηση που υφίσταται λόγω της παράνομης χρήσης της ένδειξης για προϊόντα που δεν διασφαλίζουν την τήρηση του οικείου τεχνικού φακέλου, καθώς και να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών από προϊόντα αμφιβόλου προελεύσεως.

Η προστασία των καταναλωτών αλλά και αυτή των γεωγραφικών ενδείξεων /Τσικουδιά είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του κλάδου της αποσταγματοποιίας και ποτοποιίας με ενίσχυση των επενδύσεων και βέβαια ενίσχυση των δημοσίων εσόδων μέσω των ειδικών φόρων κατανάλωσης και των εξαγωγών.

Ο αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αυτής της πρωτοβουλίας ευχόμενος κάθε στους ελέγχους που θα διεξαχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση