Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ικανοποίηση ΣΒΘΣΕ για τους ελέγχους στο τσίπουρο
Ικανοποίηση ΣΒΘΣΕ για τους ελέγχους στο τσίπουρο

Ικανοποίηση ΣΒΘΣΕ για τους ελέγχους στο τσίπουρο

Ο Σύνδεσμος Βιομηχνιών ς & Στερεάς Ελλάδος εκφράζει την ικνοποίησή του για την της ενικής ραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με την διεξαγωγή ελέγχων στους κλάδους και στα σημεία που εμπλέκονται στην και πώληση των προϊόντων απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων), με έγγραφο που απέστειλε στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στον υφυπουργό Βιομηχανίας & Εμπορίου Ν. Παπαθανάση καθώς και στον γ. γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδη.

Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι: Έχοντας μέλη επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή και την τσίπουρου, ο Σύνδεσμός ήθελε να εκφράσει την απόλυτη στήριξή του στην αυτή προκειμένου να προστατευθεί επιτέλους η γεωγραφική ένδειξη «τσίπουρο/τσικουδιά» από την καταστρατήγηση που υφίσταται λόγω της παράνομης χρήσης της ένδειξης για προϊόντα που δεν διασφαλίζουν την τήρηση του οικείου τεχνικού φακέλου, καθώς και να διασφαλιστεί η των καταναλωτών από προϊόντα αμφιβόλου προελεύσεως.

Η προστασία των καταναλωτών αλλά και αυτή των γεωγραφικών ενδείξεων Τσίπουρο/Τσικουδιά είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του κλάδου της αποσταγματοποιίας και ποτοποιίας με ενίσχυση των επενδύσεων και βέβαια ενίσχυση των δημοσίων εσόδων μέσω των ειδικών φόρων κατανάλωσης και των εξαγωγών.

Ο ΣΒΘΣΕ αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας ευχόμενος κάθε επιτυχία στους ελέγχους που θα διεξαχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας.

"Αλιεύοντας" την είδηση