Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Συμπαράσταση Ανατροπής Μηχανικών Μαγνησίας για δημοψήφισμα
Η Συμπαράσταση Ανατροπής Μηχανικών Μαγνησίας για δημοψήφισμα

Η Συμπαράσταση Ανατροπής Μηχανικών Μαγνησίας για δημοψήφισμα

Θέση στο ζήτημα του επίμαχου δημοψηφίσματος έλαβε με επίσημη της και η Συμ Ανατροπής Μηχανικών Μαγνησίας υποστηρίζοντας το “ΟΧΙ” και αναφέροντας του λόγους που ο κλάδος τους -και όχι μόνο- οφείλει να στηρίξει αυτή την απάντηση και θέση.

Η δήλωση έχει ως εξής:

“Το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 5/7/2015 καλεί το λαό να αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του. Πέντε μόλις μήνες πέρασαν από τη διεξαγωγή των εκλογών όπου ο λαός έδωσε ένα δυνατό όχι σε εκείνους (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και τα μορφώματά τους) που τόσα χρόνια με τις πολιτικές τους κήρυξαν ανεπίσημα τη χ μας σε πτώχευση, που οδήγησαν τους πολίτες στην απόγνωση, που καταλήστεψαν τα των μικρομεσαίων και έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, που εκτόξευσαν την ανεργία σε τριτοκοσμικά επίπεδα, που τροφοδότησαν και συγκάλυψαν τα σκάνδαλα .

Όλα αυτά τα χρόνια ο κλάδος των μηχανικών και των επιστημόνων γνώρισε μια απίστευτη στοχοποίηση που οδήγησε στη φτωχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών, στη μετανάστευση των χιλιάδων νέων μηχανικών, στην τεράστια των μισθών των μηχανικών του δημοσίου, στην αλόγιστη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και στην απαξίωση του επαγγέλματος.

Ζήσαμε μια απίστευτη προσπάθεια διάλυσης του κοινωνικού κράτους, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου, υφαρπαγής της μικρής ιδιωτικής περιουσίας, καταστολής της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και σήμερα ζούμε στιγμές παραλογισμού. Η τρόικα θέλησε να κλείσει τις για να προκαλέσει χάος και να περάσει με ωμό εκβιασμό τις πολιτικές της παίζοντας στα ζάρια έναν ολόκληρο λαό και αντί να βρει όλους τους κοινωνικούς φορείς(ΤΕΕ-ΓΣΕΕ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ) ενωμένους, αντίθετα τους βρήκε χειραγωγημένους κάτω από το κομματικό μανδύα ξεχνώντας το ρόλο που εκπροσωπούν.

Στο δημοψήφισμα δεν καλούμαστε να πούμε ναι η όχι στην Ευρώπη ή στο όπως μέχρι σήμερα το κυρίαρχο σύστημα προσπαθεί να πλαστογραφήσει, στο δημοψήφισμα καλούμαστε να πούμε όχι σε νέα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στον εκβιασμό ενός ολόκληρου λαού.

Καλούμαστε να πούμε όχι

 • στην προκαταβολή φόρου 100% στους αυτοαπασχολούμενους
 • στις μνημονιακές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών\

 • στην περικοπή των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια

 • στην κατάργηση του ΕΚΑΣ

 • στη φοροληστεία μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ

 • στη συνέχιση των ιδιωτικοποίησεων

 • στην επιβολή πρωτογενών πλεονασμάτων

 • στην εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 3863/2010 για το ασφαλιστικό\

 • στην εφαρμογή ρήτρας μηδενικού μματος και στη χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων μόνο από ίδιους πόρους

 • στην αύξηση των κρατήσεων για υγειονομική στις

 • στο πάγωμα των συντάξεων ως το 2021

 • στη μείωση του ακατάσχετου στις καταθέσεις

 • στην αύξηση των επιτοκίων που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών

 • στην καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

Αλλά και σαν πολίτες καλούμαστε να πούμε ένα μεγάλο όχι στην ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού που οι κυρίαρχες οικονομικές δυνάμεις της Τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Μας ζητούν το δάχτυλο για να μας κόψουν το χέρι.

Με εθνική ομοψυχία και ταξική συνείδηση να πούμε ναι στην Ευρώπη των λαών και όχι στην Ευρώπη των τραπεζιτών.

Η δημοκρατία, η εθνική ανεξαρτησία και η κοινωνική δικαιοσύνη δεν παζαρεύονται .

Όχι στον εθνικό διχασμό που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ.”

"Αλιεύοντας" την είδηση