Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αίτημα για κήρυξη τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Αίτημα για κήρυξη τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα για κήρυξη τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο και προχώρησε σε αποτίμηση των ζημιών που προέκυψαν λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων και της ανεμοθύελλας και αποφάσισε να προτείνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας την κήρυξη των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου , σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Δημ. Παλληκάρης αναφέρθηκε στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χ στις 21 και 22 Μαΐου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στο οδικό επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο. Τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε , χαντάκια και αυλάκια πολλών περιοχών, και ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Περιβλέπτου (ζημιές στο οδικό επαρχιακό δίκτυο προς Παλιούρι), στην Κοκκίνα και στο Ελευθεροχώρι (αγροτική οδοποιία). Παράλληλα προβλήματα σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο (αγροτικοί ) της Κερασιάς, στο Κεραμίδι, στο Βένετο, στα Κανάλια και σε ( και οπωροκηπευτικά). Επίσης, επεσήμανε ότι ζητήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη να γίνει πλήρη καταγραφή των ζημιών που παρατηρήθηκαν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου και µε έγγραφο να αποσταλούν στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κεραμιδίου Γ. Κατσίμπαλης επεσήμανε ότι στην Τοπική Κοινότητα Κεραμιδίου, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά η αγροτική οδοποιία της περιφέρειας της Δημοτικής Ενότητας Κεραμιδίου (Κεραμίδι – Βένετο), καθώς και ο δρόμος από τη διασταύρωση «Αγ. Ιωάννης» μέχρι τα όρια του Νομού µε το Σκλήθρο. Η πρόσβαση προς τις σταβλικές εγκαταστάσεις γίνεται µε δυσκολία, ενώ από το γεφύρι στην έξοδο του οικισμού Κεραμίδι, ο δρόμος έχει πέτρες και άλλα φθαρτά υλικά, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν. Επίσης, ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία «Άγιος Ιωάννης» δεν είναι προσβάσιμος, από το σημείο που τελειώνει η ασφαλτόστρωση μέχρι πλησίον θάλασσας, ενώ ο δρόμος που χρησιμοποιούν οι υλοτόμοι της περιοχής έχει καταστραφεί.
Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αερινού Κων. Μπλέτσας, ανέφερε ότι στην Τοπική Κοινότητα Αερινού, οι αγροτικοί έχουν καταστραφεί και κρίνεται απαραίτητο τα γκρέιντερ του Δήμου να στρώσουν µε χαλίκι τους δρόμους και ιδιαίτερα τους δρόμους προς την περιοχή της Κοκκίνας, και τόνισε πως πρέπει να καθαριστούν στα χαντάκια που δημιουργήθηκαν µε τον αναδασμό της περιοχής. Ο Πρόεδρος Αγ. Γεωργίου Θαν. Νασιάκος αναφέρθηκε στις ζημιές που υπέστη η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου. Ειδικότερα, ζημιές παρατηρήθηκαν κάτω από το ΠΕΒ στο χάντακα του Αγίου Γεωργίου, φρεάτια και χωράφια πλημμύρισαν και η άντληση του νερού γίνεται από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ απαραίτητη κρίνεται η κατασκευή ζώνης πυρασφάλειας και ο καθαρισμός των ρεμάτων, καθώς µε τις έντονες αυτές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν βλάβες και στην άσφαλτο.
Ο Πρόεδρος Περιβλέπτου Νικ. Γάτος ανέφερε ότι στην Τοπική Κοινότητα Περιβλέπτου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα µε τους υπονόμους καθώς κάποιοι από αυτούς πλημμύρισαν όπως και ένα σπίτι, ζημιές υπέστησαν τα κηπευτικά και η οδοποιία, και ιδιαίτερα οι δρόμοι που οδηγούν σε πέντε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριαντ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων τονίζοντας ότι πρόβλημα υπάρχει στο ποτάμι του Κερασιώτη, σε ανατολικό και δυτικό ρέμα, στο ρέμα «∆ανιήλ» (Κερασιά – Κανάλια), σε κτηνοτροφικούς δρόμους, ενώ η εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς Αντωνία Χασιώτη αναφέρθηκε στις ζημιές που έχει υποστεί η Τοπική Κοινότητα Κερασιάς και ιδιαίτερα τα χωράφια, η αγροτική οδοποιία (ζημίες δρόμων προς τις πηγές) καθώς και το φρεάτιο της ορεινής υδρονομίας μπροστά στην εκκλησία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Αερινού , Περιβλέπτου , Κερασιάς , Καναλίων, Κεραμιδίου και Ριζομύλου , λόγω των εκτεταμένων ζημιών και προβλημάτων , που υπάρχουν στις περιοχές αυτές , από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών από 20 έως 22 Μαΐου και προτείνει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις πολλές ζημιές που προέκυψαν σε αγροτικές , δενδροκαλλιέργειες αλλά και αγροτικό εξοπλισμό , σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου , προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν οι ζημιωθέντες εκτός της όποιας άλλης ς υπάρξει και τη δυνατότητα να ενταχθούν σε Πρόγραμμα ΠΣΕΑ του ΕΛΓΑ .
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση