Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έναρξη κουνουποκτονίας στη Μαγνησία
Έναρξη κουνουποκτονίας στη Μαγνησία

Έναρξη κουνουποκτονίας στη Μαγνησία

Την ερχόμενη εβδομάδ ξεκινά ωο 4ος κύκλος της κουνουποκτονίς στους Δήμους Ν. Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Βόλου και Ρ. ου, στο πλαίσιο του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στις Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα γίνουν δειγματοληψίες και ψεκασμοί στο Δήμο Ν. Πηλίου (Κ. Νερά, χείμαρος Παράδεισος, έλος Κορώπη, τσιμενταύλακας, αυλάκια, τα Συκής και Κάλαμου, Χόρτο και Μηλίνα.

Την Τρίτη 17 του μήνα θα γίνει παρέμβαση στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και συγκεκριμένα σε Χορευτό, Μακρυράχης, δεξαμενές Αγ. Ιωάννη, Παπά Νερό, Μέσα Ρέμα Αγ. Ιωάννη, πηγή και ρεματιά Ζαγοράς, Πορταριά και .

 

Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη τα συνεργεία κουνουποκτονίας θα κάνουν ελέγχους και ψεκασμούς στην Αρτέμιδα και στις εκβολές του χειμάρρου Βρύχωνα και του ρέματος Κουφάλα, στο Μαλάκι, στη θέση Βάλτος Αγριάς, στο Σουτραλί, στην εκβολή του χειμάρρου Ματσάγγου, στο χείμαρρο Ξεριά Αισωνίας, στις υδατοδεξαμενές Λάμιας και στα φρεάτια της περιοχής Νοσοκομείου.

Ακόμη θα γίνουν στον χάνδακα Παλαιών Σφαγείων Ν. Αγχιάλου, στον οικισμό Δημητριάς και στη θέση Λαχανόρεμα. Επίσης θα γίνουν ψεκασμοί κατά μήκος του χειμάρρου Ξηριά στη Ν. Ιωνία, στο ρέμα Φυτόκου,  σε φρεάτια σε Αλυκές και Χρυσή Ακτή Παναγίας, στο ρέμα Κριθαριάς και στον τσιμενταύλακα Πλατανιδίων.

 

Τέλος, την Παρασκευή 20 Μαΐου τα συνεργεία θα βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Ρ. ου και συγκεκριμένα στον χείμαρρο Κερασιώτη, στην τάφρο παραπλεύρως και στον χάνδακα βόρεια της λίμνης Κάρλας, στον χάνδακα Τ1 και Τ2 στο , στα , στον Ριζόμυλο, καθώς και στο ρέμα και τα φρεάτια του Βελεστίνο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση