Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Η 50η διανομή Χωρίς Μεσάζοντες πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απρίλη
Η 50η διανομή Χωρίς Μεσάζοντες πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απρίλη

Η 50η διανομή Χωρίς Μεσάζοντες πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απρίλη

Η 50η διανομή πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απρίλη , όπου πάνω από 1350 βολιώτικες οικογένειες παρήγγειλαν συνολικά 50 τόνους ελληνικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς. Από δωρεές των συμμετεχόντων παραγωγών και την ανταποδοτική συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, κατά τη διάρκεια της διανομής συγκεντρώσαμε 89 κιλά τυρί, 165 κιλά Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, 100 κιλά Αλεύρι, 325 κιλά Πατάτες, 360 Αυγά και 64 κιλά Μήλα. Συνολικά 768 κιλά τροφίμων συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα σπίτια γαλήνης των ιερών ναών Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νεκταρίου, Αγίου Δημητρίου και στο Γηροκομείο Βόλου, με σκοπό να στηρίξουμε την προσπάθειά τους.

Στα τέσσερα και πλέον χρόνια δράσης, σκοπός είναι να δώσουν ένα παράδειγμα αυτοοργάνωσης στους συμπολίτες και να τους στηρίξουν, αλλά ταυτόχρονα να κινητοποιήσουν και τους παραγωγούς ώστε να αναλάβουν την ευθύνη και το βάρος της απευθείας διάθεσης των προϊόντων τους, προς όφελος όλων.

Το αποτέλεσμα του πρωτόγνωρου αυτού εγχειρήματος είναι σήμερα ορατό. Συνολικά στις 50 διανομές που πραγματοποιήσαν, 16.974 βολιώτικες οικογένειες πραγματοποίησαν 56.135 παραγγελίες ελληνικών προϊόντων και οι διέθεσαν συνολικά 1.836 τόνους προϊόντων.

Βασικά αγαθά που χρειάζονται καθημερινά στο ελληνικό νοικοκυριό, όπως πατάτες, ρύζι, ελαιόλαδο, αλεύρι, ελιές, όσπρια, εσπεριδοειδή, κρεμμύδια, φρούτα, τυρί, μέλι, αυγά, ζυμαρικά κ.ά. σε τιμές μειωμένες έως και 50% σε σχέση με τις τιμές της “ελεύθερης” αγοράς.

Σημαντική σε κάθε διανομή και η στήριξη των Βολιωτών στη συλλογή πλαστικών καπακιών, χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου και αλουμινίου, από την οποία ανταποδοτικά συγκεντρώνονται τρόφιμα που δωρίζονται σε όσους έχουν ανάγκη.

Η ‘ΑΝΩΣΗ” θα συνεχίσει-όπως αναφέρεται- “με όσες δυνάμεις έχουμε να στηρίζουμε την τοπική κοινωνία, τους παραγωγούς της χώρας μας και τους οικονομικά αδύναμους. Μακριά από οποιοδήποτε κομματικό ή προσωπικό συμφέρον, με όπλο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντισταθούμε απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πληρωμή των επιδοτήσεων από τον #ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21-22 Δεκεμβρίου #ΟΠΕΚΕΠΕ - https://t.co/9qFziXkjoc -

  • Συλληψη γυναικών με #ηρωίνη #ηρωίνη - https://t.co/3Zi9lrYQJW -

  • Απεβίωσε ο φυσικός Δημήτρης Αγγελής #ΔημήτρηςΑγγελής - https://t.co/CM1e1MAjvZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση