Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Μαγνησία
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Μαγνησία

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Μαγνησία

Σε συνέχεια του Έκτακτου το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 05-08-, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. και Σποράδων Δωροθέας, το οποίο επικαιροποίησε και σήμερα Τετάρτη 25-08-, με τα ίδια ακριβώς μέτρα και αποφάσεις και με σκοπό την και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων λόγω του Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλό) για περιοχές του νομού .

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το από 23-08-2021 Τύπου της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. και Σποράδων  ανακοινώθηκε ότι βάσει της ΠΝΠ/ΦΕΚ 3877/Β/19-08-2021 παρατείνεται η ισχύς της ΠΝΠ /ΦΕΚ 138/Α/05. 08. 2021 με θέμα «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» μέχρι την Παρασκευή 27 Αυγούστου και ώρα 06:00.

Συγκεκριμένα ισχύει :

1. καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε (α) περιοχές NATURA, (Β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ 

2. καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ

Η και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση