Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Μαγνησία
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Μαγνησία

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Μαγνησία

Σε συνέχεια του Έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 05-08-2021, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Κολυνδρίνη Δωροθέας, το οποίο επικαιροποίησε και σήμερα Τετάρτη 25-08-2021, με τα ίδια ακριβώς μέτρα και αποφάσεις και με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων λόγω του Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Πέμπτη 26 Αυγούστου με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλό) για περιοχές του νομού Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το από 23-08- Δελτίο Τύπου της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  ανακοινώθηκε ότι βάσει της ΠΝΠ/ΦΕΚ 3877/Β/19-08- παρατείνεται η ισχύς της ΠΝΠ /ΦΕΚ 138/Α/05. 08. 2021 με θέμα «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» μέχρι την Παρασκευή 27 Αυγούστου και ώρα 06:00.

Συγκεκριμένα ισχύει :

1. καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε (α) περιοχές NATURA, (Β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ 

2. καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ

Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση