Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορές Αθ. Λιούπη για ΑΑΔΕ και ένστολους
Αναφορές Αθ. Λιούπη για ΑΑΔΕ και ένστολους

Αναφορές Αθ. Λιούπη για ΑΑΔΕ και ένστολους

Αθ. Λιούπης: Επαναλειτουργία εφαρμογής ΑΑΔΕ για την υποβολή δηλώσεων

Το έγγραφο αίτημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σύμφωνα με το οποίο οι ζητούν την επαναλειτουργία εφαρμογής στην ΑΑΔΕ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι ίδιοι, μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αλλά και οι λογιστές τους, να υποβάλουν δηλώσεις Covid για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021, προώθησε με αναφορά του στον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην αναφορά του ότι οι και οι λογιστές, άμεσοι συνεργάτες τους, είχαν την υποχρέωση στην καλοκαιρινή περίοδο- αδειών- να διεκπεραιώσουν σημαντικό όγκο εργασιών. Σημαντικός αριθμός επαγγελματιών και φοροτεχνικών όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει, μέχρι την καταληκτική προθεσμία της 27ης Αυγούστου, λόγω φόρτου εργασίας, την έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων Covid, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας.

Ο κ. Λιούπης τονίζει πως το συγκεκριμένο μέτρο ενίσχυσης των επιχειρήσεων για την επίτευξη μείωσης του κόστους μίσθωσης των επαγγελματικών τους εγκαταστάσεων, ήταν ιδιαίτερα ευεργετικό και δίνει στις επιχειρήσεις σημαντική οικονομική ελάφρυνση.

Για το λόγο αυτό ζητά από τον υπουργό να εξετάσει την επαναλειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, για να μπορέσουν να υπαχθούν κι άλλες επιχειρήσεις στις ευεργετικές διατάξεις.

Αθ. Λιούπης: Συνυπηρέτηση δημοσίων υπαλλήλων με τους ένστολους συζύγους τους

Το αίτημα του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.), όπου οι ένστολοι, ζητούν την απλοποίηση των διαδικασιών και τη συντόμευση του χρόνου ολοκλήρωσης των ενεργειών για την έγκριση της απόσπασης των συζύγων τους, εφόσον υπηρετούν στον δημόσιο τομέα , ώστε η συνυπηρέτηση να υλοποιείται απρόσκοπτα, προώθησε με αναφορά του στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ο βουλευτής στην αναφορά του επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο μείωσης της γραφειοκρατίας και της διευκόλυνσης των πολιτών, προχώρησε ακαριαία στην ψηφιοποίηση εκατοντάδων υπηρεσιών του δημοσίου.

Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν οι υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε άμεσα και αν είναι δυνατόν ψηφιακά, χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, να υλοποιούνται τα θεσμοθετημένα αιτήματα των πολιτών.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, παρατηρούνται αρρυθμίες στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών , όπως η συνυπηρέτηση, που αφορά σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων.

Με την αναφορά του ο κ. Λιούπης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τις προτάσεις των ένστολων για την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, που ταλανίζει πολλές οικογένειες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση