Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα προβλήματα των ξενοδόχων της Μαγνησίας
Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα προβλήματα των ξενοδόχων της Μαγνησίας

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα προβλήματα των ξενοδόχων της Μαγνησίας

Ζητά την επίσπευση αποπληρωμής εκκρεμοτήτων των τουριστικών επιχειρήσεων

Την επίσπευση της αποπληρωμής υλοποιημένων δράσεων και τη συνέχιση στήριξης των ξενοδόχων από την πολιτεία, ζήτησε ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, καταθέτοντας αναφορά στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού, προωθώντας τους σχετική επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Ο βουλευτής στην αναφορά του επισημαίνει, μετά και την ενημέρωση που είχε από τους ξενοδόχους του Ν. Μαγνησίας, ότι αναγνωρίζεται θετικά η άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης, με τα ευεργετικά μέτρα που ελήφθησαν, στα προβλήματα που προέκυψαν από την μακράς διάρκειας υγειονομική απειλή, ωστόσο εντοπίστηκαν αρρυθμίες στην αποπληρωμή τους.

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας επιθυμούν την επίσπευση εκταμίευσης της δράσης «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» , την αποπληρωμή των προγραμμάτων «Τουρισμός για όλους» και του «Κοινωνικού Τουρισμού» μέσω του ΟΑΕΔ, την παράταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ, τη μείωση του ελάχιστου χρόνου απασχόλησης στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και την επέκταση των διευκολύνσεων για την αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τους.

Ο κ. Λιούπης σημειώνει στην αναφορά του ότι οι επαγγελματίες του κλάδου στη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο, εκτός οικονομικών δυσκολιών και των μειωμένων ποσοστών πληρότητας στο σύνολο της χειμερινής περιόδου, καλούνται να διαχειριστούν ταυτόχρονα δύο μείζονα ζητήματα: την αντιμετώπιση της κρίσης, που προκαλεί η πανδημία, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση.

Για τον λόγο αυτό καθίσταται απολύτως αναγκαία η διευκόλυνση των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, όπως ζητά η Ένωση Ξενοδόχων της Μαγνησίας.
Ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε ενέργειες που θα ανακουφίσουν τον κλάδο των ξενοδόχων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση